100 αναρτήσεις για τα 100 χρόνια ΚΚΕ – Φόρος τιμής στο τιμημένο

Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία. Κι η ιστορία του ΚΚΕ δένει με την ιστορία αυτού του τόπου. Το αφιέρωμα της Κατιούσα στην επέτειο των 100 χρόνων του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία. Δηλαδή η ανάγκη της κοινωνικής χειραφέτησης οργάνωση κι αγώνες που γράφουν την ιστορία. Πως ο ρους της ιστορίας ξέφυγε από αυτήν την ανάγκη. Η οποία όμως συνεχίζει να την κινεί και θα το κάνει όσο η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη.

Φέτος το Κομμουνιστικό Κόμμα συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και στην Κατιούσα βάλαμε ως στόχο να φτιάξουμε ένα αφιέρωμα ως μικρό φόρο τιμής στην πολύ σημαντική αυτή επέτειο, στα χνάρια της πετυχημένης συνταγής του περσινού αφιερώματος στην Οχτωβριανή Επανάσταση. Εκατό αναρτήσεις από την κομματική ζωή και δράση, από τους αγώνες, τις θυσίες, τους ήρωες που βγήκαν από τις γραμμές του, για τα εκατό χρόνια του, που είναι βαριά από την κληρονομιά και την αξία αυτής της πορείας. Που είναι δεμένη με την ιστορία αυτού του τόπου και δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως όποια πέτρα κι αν σηκώσει, θα βρει το χνάρι των κομμουνιστών και κάποιο σπουδαίο σταθμό του κινήματος.

Αρχής γενομένης από αύριο και μέχρι τις 17 Νοέμβρη που είναι τα γενέθλια του ΚΚΕ, θα φροντίσουμε να υπάρχει μια σχετική ανάρτηση στο πλαίσιο του αφιερώματος, που θα πιάνει κάθε πτυχή της ιστορικής πορείας του κόμματος και της ηρωικής δράσης των κομμουνιστών, από τις ηρωικές μέχρι τις πιο δύσκολες, και τις πιο δραματικές ως και μερικές κωμικές, γιατί πάντα υπάρχει το χιούμορ μες στη ζωή.

Αναμείνατε στις οθόνες σας. Κι όποιος σ/φος αναγνώστης θέλει να συμβάλει με δικό του υλικό ή κείμενο στο αφιέρωμα της Κατιούσα, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο mail του περιοδικού ([email protected]) ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο (social media, κτλ).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: