Γεωργία Αγιλάρα: “Ναι στον αθλητισμό! Όχι στα ναρκωτικά”.

Βολεμένοι είναι οι μόνοι που θα ξεβολευτούν για τα καλά όταν έρθει η δική μας ώρα!

Η στήλη Γυναίκες στην Κατιούσα, με την Μαρία Παρέντη και την Filio Magenta, συνάντησε την Γεωργία Ολαϋεμί Αγίλαρα, πανελληνιονίκη στα 400μ. και προπονήτρια στίβου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Αθήνας.

Γεωργία γιατί με την Λαϊκή Συσπείρωση και όχι με κάποιον άλλο συνδυασμό;

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις ακολουθούν την πολιτική των κομμάτων τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ – που αποτελεί το μόνο κόμμα που εκφράζει τη λαϊκή οικογένεια στις σύγχρονες ανάγκες που έχει ο άνθρωπος.

Πώς αντιμετωπίζει ο κύκλος σου την υποψηφιότητά σου σε μια περίοδο που η ενασχόληση νέων ανθρώπων με τα κοινά και η έκθεσή τους- ειδικά με το ΚΚΕ- δεν είναι ιδιαίτερα στην μόδα;

Αρχικά, η πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις επηρεάζουν τη ζωή και των νέων ανθρώπων άρα δε γίνεται να μην τους αφορά. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την ψήφο της νεολαίας 4 χρόνια πριν, που υποτίθεται θα έλυνε τα προβλήματα που υπήρχαν, έκανε τα ίδια και χειρότερα. Αυτό, απέτρεψε τη νεολαία από την πολιτική και τώρα κάνει μόδα τη λογική του μικρότερου κακού. Η νεολαία πρέπει να αγωνιστεί, πρέπει να ψηφίσει ΚΚΕ.

Τελικά τι σημαίνει θετική ενέργεια, σκέψη και ευεξία που προτάσσουν όλοι; Πότε ένας άνθρωπος μπορεί πραγματικά να νιώσει ελεύθερος και σίγουρος;

Ένα παράδειγμα: Ναι στον αθλητισμό! Όχι στα ναρκωτικά. Αυτό, μοιάζει με πρόταση ελευθερίας. Τα προβλήματα, η ανεργία , το άγχος και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν στα ναρκωτικά και σε άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες, με αποτέλεσμα την καταστολή σκέψης, σώματος, πνεύματος και δράσης. Από την άλλη ο αθλητισμός προσφέρει ευεξία, θετική ενέργεια και σκέψη. Τι προτείνουν όλες οι παρατάξεις; Χώρους εποπτευόμενης χρήσης. Τι προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση; Χώρους εποπτευόμενης άθλησης. Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε.

Μπορεί ο αθλητισμός να πάρει τα χαρακτηριστικά που του αρμόζουν, σε ένα σύστημα που τον θέλει εμπορευματοποιημένο;

Ο αθλητισμός ως εμπόρευμα δε μπορεί να πάρει τα χαρακτηριστικά του αθλητισμού που έχει ο άνθρωπος σήμερα – να μην είναι οπαδός στις κερκίδες επιχειρηματικών ομίλων αλλά να ασκείται σε σύγχρονα γήπεδα. ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ σταθερά ενισχύουν τον «αθλητισμό» δίνοντας εκατομμύρια στις ΠΑΕ και οι δημοτικές τους παρατάξεις, εφαρμόζοντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανταποδοτικότητα υποχρεώνει το λαό να πληρώνει για να χρησιμοποιήσει τις ανεπαρκείς αθλητικές δομές του δήμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, έχει στο επίκεντρο την ενίσχυση και την δημιουργία όλο και περισσότερων χώρων άθλησης. Οι οικονομικοί πόροι και ο προϋπολογισμός των δήμων επαρκούν;

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι έχουν ενισχύσει το μαζικό αθλητισμό είτε με αθλητικά προγράμματα στα σχολεία, με αθλητικές διοργανώσεις και με στελέχωση με το κατάλληλο εργατικό δυναμικό, σε αντίθεση με τη πολιτική των άλλων κομμάτων που θέλουν τον δήμο να λειτουργεί ως επιχείρηση και να έχει πλεόνασμα για να στηρίζονται επιχειρηματικά συμφέροντα. Όλα αυτά τα κάνουν ενώ ανακουφίζουν την λαϊκή οικογένεια από δημοτικά τέλη και εισπράττουν τους φόρους από μεγάλες επιχειρήσεις – κάτι που στο δήμο της Αθήνας δε συμβαίνει.

Στις εργασιακές συνθήκες που ζούμε, o ελεύθερος χρόνος είναι πολυτέλεια.

Πρέπει να πούμε ποιες είναι οι εργασιακές συνθήκες:

Η ανακύκλωση της ανεργίας με 8μηνες συμβάσεις, ελαστικά ωράρια και η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις μηδενικού χρόνου, η επίθεση στη Κυριακάτικη αργία.

Και η πρόσφατη συζήτηση για την 7μερη εργασία.

Ο ελεύθερος χρόνος προφανώς μοιάζει πολυτέλεια σε αυτές τις συνθήκες για την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας. Και με την ψήφο μας πρέπει να δείξουμε ότι αυτό είναι πίσω και από τα αιτήματα του εργατικού κινήματος της Πρωτομαγιάς του 1886 για 8 ώρες εργασίας, 8 ώρες ξεκούρασης και 8 ώρες αναψυχής. Άρα θα πρέπει να καταδικάσουμε σε όλες τις κάλπες , όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν αυτό το μέλλον.

Οι συνολικές διεκδικήσεις ακόμα και μίας τοπικής κοινωνίας ποιες πρέπει να είναι;

Μέριμνα για αθλητικούς χώρους με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος, υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό. Αντίστοιχα, φορείς υγείας ,πάρκα με άνετη πρόσβαση από ηλικιωμένους ή άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες, χώρους πράσινου, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια κατάλληλα για περπάτημα, χώροι πολιτιστικοί για έκφραση δημιουργία και εκτόνωση.

Τα παιδιά των προσφύγων έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό;

Δυστυχώς αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα καθώς μέσα από τον αθλητισμό οι πρόσφυγες θα ένιωθαν αποδοχή από την ομάδα, αυτοπεποίθηση για τους ίδιους και θα τους βοηθούσε ολικά στην ευαίσθητη αυτή περίοδο της ζωής τους που βιώνουν. Η ένταξη τους σε ένα αθλητικό πρόγραμμα πέρα από τα οφέλη της ψυχικής και σωματικής υγείας θα συνέβαλε στην ολόπλευρη ανάπτυξη τόσο των ίδιων και των ενηλίκων

Με ποιον τρόπο οφείλει να αντιμετωπίσει μια σωστή δημοτική αρχή τον φασισμό;

Στην Ελλάδα όταν αναφερόμαστε στον όρο φασισμός το μυαλό μας πάει απευθείας στην Χρυσή Αυγή που βρίσκει πάτημα στην ανεργία , την ανέχεια τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν οι πρόσφυγες και πώς αντανακλάται στους γύρω κατοίκους και στην εγκληματικότητα. Δεν είναι οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ που εφαρμόζουν πολιτικές που οδηγούν σε όλα τα παραπάνω; Έχουν ως στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας την ΕΕ της ανεργίας και το ΝΑΤΟ των πολέμων; Δεν είναι οι πολιτικές τους που οδηγούν σε όλα τα παραπάνω; Μια τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να μην αντιπαλεύει αυτές τις κατευθύνεις και να μη δίνει βήμα στους φασίστες να ρίχνουν το δηλητήριο τους.

Το δικό μας μότο είναι “Βολή στους Βολεμένους”. Ποιοι είναι για σένα οι βολεμένοι;

Οι μόνοι που θα ξεβολευτούν για τα καλά όταν έρθει η δική μας ώρα!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: