Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: Σύντροφοι, ορμάτε! Μητσοτάκης είναι θα περάσει…

Κουνούμαλα όλων των γειτονιών ενωθείτε! – Συνέντευξη του Τσολιά στην Κατιούσα

Μία μέρα πριν βγει επί σκηνής στο Θέατρο Άλσος, ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης μιλάει αποκλειστικά στην Κατιούσα και μας τα λέει όλα. Για τους λόγους που γιορτάζουμε το πένθος και τα θύματα. Για τα δύο επόμενα κρίσιμα χρόνια. Για το φάρμακο κατά του κομμουνιστικού ιού, τα εμβόλια και την πολιτική επικαιρότητα. Αποκαλύπτει τον αγαπημένο του Μητσοτάκη, τον αγαπημένο του πολιτικό-ηθοποιό και μας δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Σύντροφοι, ορμάτε! Κουνούμαλα όλων των γειτονιών ενωθείτε!

Απολαύστε υπεύθυνα. Και κλείστε θέση για το Άλσος, προλαβαίνετε ακόμα…

-Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες;

Το τι έχει πραγματικά γίνει δεν έχει πολλή σημασία, η αλήθεια στις μέρες μας δεν έχει καμία αξία. Οπότε όπως αυτοί παριστάνουν ότι μας σώνουν, έτσι κι εμείς μπορούμε να παριστάνουμε ότι οι συνθήκες ωρίμασαν. Πάμε λοιπόν, σύντροφοι! Ορμάτε!

-Πόσες κρίσιμες βδομάδες έχουμε μπροστά μας;

Αν σκεφτεί κανείς ότι οι εκλογές προβλέπεται να γίνουν την άνοιξη του ’23, τα επόμενα 2 χρόνια είναι κρίσιμα. Υπομονή-κουράγιο-δύναμη. Μητσοτάκης είναι, θα περάσει.

-Γιατί πενθούμε (“Ζήτω το Πένθος”); Θα έχετε και τα πέντε στάδια του πένθους;

Δεν πενθούμε, γιορτάζουμε το πένθος. Αυτό βλέπουμε και από τα Μητσοτάκια και τους Αδώνηδες που πανηγυρίζουν με το ποσοστό των covid-νεκρών μας σε σχέση με άλλες χώρες. Όπως πανηγυρίζουν για την επιτυχία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε σχέση με το Μάτι. Εξ ου λοιπόν και ο τίτλος Ζήτω το Πένθος. Θα μπορούσαμε επίσης φέτος να γιορτάζουμε τα θύματα της αστυνομικής βίας, της ανάλγητης εργοδοσίας, της πατριαρχίας, της ομοφοβίας, της παιδεραστίας… Έχουμε λόγους αν θέλουμε, μην το βάζετε κάτω.

-Θα λες πάλι αυτά τα κομμουνιστικά ή άλλαξες μυαλά;

Το χούι δεν φεύγει. Το ζήτημα δεν είναι να αλλάξουν τα δικά μου μυαλά, αλλά πολλών άλλων. Κουνούμαλα όλων των γειτονιών ενωθείτε!

-Είναι εντελώς νέα κείμενα ή έκανες απλό ανασχηματισμό;

Δεν γίνεται να μην είναι νέα τα κείμενα. Τρέχει τόσο πολύ η επικαιρότητα και τα γεγονότα στα χρόνια του Κούλη… Μοιράζει τόσο απλόχερα νέο υλικό για σάτιρα, που δεν προλαβαίνεις να τον ακολουθήσεις.

-Ο Μπαλούρδος εμφανίζεται ή πενθεί τον κυρ-Μιχάλη;

Ας μην το θίξουμε το θέμα, δεν είναι σωστό. Ο Μπαλούρδος έχει τεθεί σε μόνιμο πένθος. Σεβαστείτε το πένθος του παρακαλώ. Δεν χάσαμε υπουργό εμείς, χάσαμε μάλαμα! Έκανε τέτοια βρωμοδουλειά, ξυλοφόρτωσε όλον τον ντουνιά και τον πέταξε ο γουρλός σαν τρύπια καπότα. Και τον άφησε με τη μάνικα στο χέρι.

-Θα δίνεις δώρο κηραλοιφές και επιστολές του Ιησού;

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια, όταν αποφάσισα να δημιουργήσω τα πρώτα καλλυντικά στην κατσαρόλα του σπιτιού μου. Εκεί που η μαγεία της φύσης συναντά την ψυχολογία της ύλης. Δίνω λοιπόν δώρο απ’ τη δική μου προσωπική συλλογή κηραλοιφές κατά του κομμουνισμού. Το αντικομμουνικόν! Επιστολές του Ιησού δεν δύναμαι να δώσω, τις πρωτότυπες τις έχει μόνο ο εκλεκτός του penpal-τηλεπλασιέ Βδελόπουλος.

-Σφάζετε κι ανεμβολίαστους επί σκηνής ή έχετε άλλο σχέδιο;

Όχι, το σφάξιμο είναι δουλειά του ιού. Εμείς απλώς βάζουμε τους εμβολιασμένους κοντά στα ηχεία και γενικώς κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα να τους μαγνητίσουν, έτσι ώστε να μείνουν οι ανεμβολίαστοι στο κέντρο χωρίς 5G, να απαυδήσουν, να πάθουν στερητικό λόγω της εξάρτησης από τη χρήση του ίντερνετ και έτσι να αναγκαστούν να κάνουν το μπόλι.

-Πώς βλέπεις τον τσολιά σε πέντε χρόνια από σήμερα;

Αγέρωχο, αγέραστο και αγριεμένο. Ίσως και με λίγες άσπρες τρίχες στους κροτάφους έτσι για την πουτανιά.

-Τι ρόλο θα είχε ο τσολιάς στους εορτασμούς της Γιάννας για τα 200 χρόνια;

Τον ρόλο του προσωπικού φάσιο ντιζάηνερ της Γιάννας. Μπας και πάψει να ντύνεται σαν ταγάρι με όποια στολή της δίνουν σε κάθε εκδήλωση. Θα την περνούσα ένα My style rocks για να ισιώσει.

-Πώς είναι η επαφή με το κοινό στα χρόνια του κορονοϊού;

Πρόκειται για σχέση εξ αποστάσεως. Με γάντια στα χεράκια και μάσκα στα μουστάκια. Έχουμε θα λέγαμε μια ανέπαφη συναλλαγή χωρίς χρήση Pin.

-Ποιον πολιτικό θα ήθελες συνεργάτη στη σκηνή, να κάνετε δίδυμο;

Τον Τσίπρα. Σκεφτόμουν καιρό να προσθέσω ακροβάτη.

-Ποιος Μητσοτάκης είναι ο αγαπημένος σου;

Ο επόμενος. Αυτός της τενίστριας. Για να έχει αρχίσει ήδη απ’ αυτή την ηλικία να απασχολεί τα μέσα με την προσωπική του ζωή, φαντάσου τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

-Πόσο σκληρή αντιπολίτευση είναι το “μετά θα λογαριαστούμε”;

Όσο σκληρή είναι και η ψήφιση των 55 άρθρων του εκτρώματος Χατζηδάκη.

-Ποιον σύντροφο στηρίζεις για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ;

Τον αδερφό του Γιωργάκη, να τελειώνουμε!

-Θα σε δούμε στο γυαλί φέτος, λέει;

Παίζει.

-Πότε θα κάνει ξαστεριά;

Όταν πάψει να είναι ανάδρομος ο Ερμής.

-Στον σοσιαλισμό θα υπάρχει Ελληνοφρένεια;

Φυσικά. Κρατικοποιημένη όμως.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: