Ελλάς – Γαλλία – “Αποικία”

Κάθε τόσο “μπαίνουν στην πόλη οι οχτροί”. Ο πόλεμος δεν είναι η μόνη μορφή του ιμπεριαλισμού, απλά μια εκδοχή του.

Οι μπίζνες, που συμφωνήθηκαν με τους γάλλους ιμπεριαλιστές, έχουν φύγει απ’ την επικαιρότητα μιας και τα ΜΜΕ προσφέρουν την μαύρη επικαιρότητα του μαζούτ. Το φιλοθεάμον τηλεοπτικό κοινό των κυρ-Παντελήδων, που αράζουν μπρος στην TV, ανησυχεί όντως για το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής, μιας κι η θάλασσα με τα ρεύματά της μπορεί να απειλήσει μέχρι και τις μάχες επιβίωσης των αγωνιστών της Κουρούτας. Φαντάζεσαι να’ σαι ναυαγός σε κανα ξερονήσι και να σκάσει καμμιά πετρελαιοκηλίδα στην ακτή από κανα σαπάκι; Χορτάρια θα φας σουρβάϊβορ, όχι ψάρια με τα ωφέλιμα ω-3.

Στην εικονική πραγματικότητα λοιπόν κανείς, πλην ελαχίστων, δεν εστιάζει στο αποικιοκρατικό καθεστώς που υφίσταται εδώ, από την δημιουργία ακόμα του νεοελληνικού αστικού κράτους, το οποίο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με δανεικά και τη συνεχίζει με δανεικά. Μέσω δανεισμών, μνημονίων, συμβάσεων τύπου Cooper, ψευδεπίγραφων κρατικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήσεων με το τσουβάλι, ρημάγματος κάθε εργατικού δικαιώματος με πρόσχημα την ανάπτυξη και με σταθερή προσκόλληση στις ντιρεκτίβες της Ε.Ε., καθυποτάσσεται ολόκληρος ο λαός και του αφαιρούνται διαρκώς τα μέσα που θα μπορούσε ο ίδιος, να τα εκμεταλλευτεί και να σταθεί όρθιος με τις δικές του δυνάμεις, ώστε να φέρει πραγματική ανάπτυξη στο δικό του, ανθρώπινο μπόι. Ανάπτυξη που θα σχετίζεται με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι με την ανάκαμψη ντόπιων και ξένων καπιταλιστών.

Ελλάς - Γαλλία - "Αποικία"

Οι φίλοι μας οι γάλλοι λοιπόν, οι “φιλέλληνες” αξιοποιούν την ύπαρξη του ενός αιώνα Υπερταμείου και δρουν ιμπεριαλιστικά. Ο πόλεμος δεν είναι η μόνη μορφή του ιμπεριαλισμού, απλά μια εκδοχή του. Η Suez θέλει τα νερά, η Total τα πετρέλαια στο Ιόνιο, η Vinci Highways να δραστηριοποιηθεί στην Εγνατία οδό κι όπου αλλού, η Bpi France να προτείνει αναπτυξιακά μοντέλα και να κερδίσει μέσω τραπεζικών προϊόντων και πάει λέγοντας. Η πολεμική βιομηχανία της Γαλλίας να μας πουλήσει όπλα, η γαλλική κτηνοτροφία να μας εξάγει βόειο κρέας, το οποίο σημειωτέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει φροντίσει καιρό πριν, να διατηρήσει με χαμηλό ΦΠΑ 13%, τάχα “για να τρώει φτηνά την μοσχαρίσια μπριζόλα του ο λαός”. Κοροϊδία. Η ελληνική αγορά απορροφά περί το 10% της γαλλικής παραγωγής βοδινού κρέατος.

Η αποικιοκρατία απλώς συνεχίζεται, δεν ξεκίνησε τώρα. Ήρθαν κι οι φίλοι μας οι Ιταλοί, πήραν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα’ρθούνε κι άλλοι. Κάθε τόσο “μπαίνουν στην πόλη οι οχτροί”. Οι εργαζόμενοι, ο λαός κι η νεολαία γίνονται έρμαια των διαθέσεων ντόπιων και ξένων καπιταλιστών με τις επιλογές των αστικών κυβερνήσεων και με υπουργικές και πρωθυπουργικές τζίφρες. Οπότε αποτελεί μονόδρομο η οργάνωση και η σαφής ξεκάθαρη στόχευση για λαϊκή κυριαρχία. Που δεν έρχεται ως παραχώρηση, μα μόνο ως κατάκτηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: