Θεατρική Σκηνή “Εκτός Σχεδίου” – Παρουσίαση του βιβλίου του Θαν. Ν. Καραγιάννη, “Το Θέατρο για παιδιά και ενήλικες”

Την προσεχή Τετάρτη όλες και όλοι, είμαστε προσκεκλημένοι στο φιλόξενο χώρο της δραστήριας Θεατρικής Σκηνής “ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ” για να παρακολουθήσουμε τη βιβλιοπαρουσίαση ενός ενδιαφέροντος βιβλίου του συνεργάτη μας Θαν. Ν. Καραγιάννη, “Το Θέατρο για παιδιά και ενήλικες”, που αφορά τη θεατρική αγωγή παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Την προσεχή Τετάρτη (24.4.2024) όλες και όλοι, είμαστε προσκεκλημένοι στο φιλόξενο χώρο της δραστήριας Θεατρικής Σκηνής “ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ” για να παρακολουθήσουμε τη βιβλιοπαρουσίαση ενός ενδιαφέροντος βιβλίου του συνεργάτη μας Θαν. Ν. Καραγιάννη, Το Θέατρο για παιδιά και ενήλικες, που αφορά τη θεατρική αγωγή παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Στις 772 σελίδες του βιβλίου βρίσκονται 85 κείμενα του συγγραφέα και 14 συνεντεύξεις που πήρε ο ίδιος από ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μελετητές του Θεάτρου για παιδιά και εφήβους.

Στα πέντε “κεφάλαια” του βιβλίου:

Α. Δοκίμια – Άρθρα – Εισηγήσεις σε συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες

Β. Κριτικές Θεάτρου

Γ. Βιβλιοπαρουσιάσεις (βιβλίων που αφορούν τη θεματολογία, την παραστασιογραφία, τη ζωή και το έργο θεατρανθρώπων κ.λπ.)

Δ. Συνεντεύξεις και

Ε. Διάφορα,

ο αναγνώστης αποκτά μια ευρύτερη γνώση για το Επαγγελματικό και Ερασιτεχνικό Θέατρο, για την ιστορία τους, τη δραστηριότητα των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, συναντά ένα πλούσιο θεματολογικό φάσμα, προβληματίζεται ιδεολογικά και γενικά ευαισθητοποιείται περαιτέρω ώστε να μετέχει μελλοντικά πιο ενεργά, κριτικά και πιο ουσιαστικά παρακολουθώντας θεατρικές παραστάσεις.

Ο συγγραφέας πιστεύει ακράδαντα στη δια βίου μάθηση, στη συνεχή αναζήτηση και μελέτη, ώστε να βελτιωνόμαστε όλοι μας και στον αισθητικό, ιδεολογικό και παιδαγωγικό τομέα και σε όσα αφορούν το Θέατρο.

Μετά από τη βιβλιοπαρουσίαση θα διαβαστούν από τρεις αξιόλογους ηθοποιούς αποσπάσματα του βιβλίου και θεατρικών έργων, που δημοσιεύονται στο ενλόγω βιβλίο.

Θα ακολουθήσει δε συζήτηση με τον συγγραφέα, αλλά και με όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης:

Την πολυγράφο και ειδικό των θεατρολογικών θεμάτων Καθηγήτρια Θεατρολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Μαρία Δημάκη-Ζώρα και με τους ηθοποιούς κ.κ. Σήφη Πολυζωίδη, Έφη Καραγιάννη και Σήφη Μανταδάκη.

Η εκδήλωση ελπίζουμε ότι ενδιαφέρει κάθε φιλομαθή και θεατρόφιλο φιλαναγνώστη, αλλά και κάθε εκπαιδευτικό και γονιό, αφού άπτεται και ποικίλων παιδαγωγικών θεμάτων.

Ο συγγραφέας, όπως και η Καθηγήτρια Θεατρολογίας κ. Μαρία Δημάκη- Ζώρα μπορούν να συμβάλλουν στη συζήτηση προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής θεατρικής αγωγής των νηπίων, παιδιών και εφήβων, αλλά και οι ηθοποιοί με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους προς την κατεύθυνση της θεατρικής αγωγής των ενηλίκων.

Την Τετάρτη, λοιπόν, 24.4.2024, ώρα 20.00, ας βρεθούμε στο Καματερό, Σπύρου Θεολόγου και Μάρκου Μπότσαρη, για μια διαδραστική συνάντηση, που θα ωφελήσει όλες και όλους μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: