«Απολύεσαι εν πλω!» – Παρουσιάσεις του βιβλίου του Νίκου Μοσχοβάκη στην Ικαρία

Το βιβλίο αφιερώνει ο συγγραφέας: «Στη νέα γενιά που ψάχνει το δρόμο για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο. Ο κόσμος αυτός που θέλουμε υπήρξε, αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ελάτε λοιπόν να τον ξαναφτιάξουμε, γιατί αυτός ο κόσμος δεν είναι ουτοπία, άπιαστο όνειρο…»

Η  Τ.Ε. Ικαρίας & Φούρνων του Κ.Κ.Ε έχει την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να διοργανώσει στην Ικαρία παρουσιάσεις του βιβλίου του συμπατριώτη μας και συντρόφου Νίκου Μοσχοβάκη «Απολύεσαι εν πλώ».

Το βιβλίο αυτό που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2020 από τη Σύγχρονη Εποχή, παρουσιάζει με αφορμή την έκδοση της προσωπικής μαρτυρίας του Ν. Μοσχοβάκη, μια συνοπτική καταγραφή των ιστορικών γεγονότων των ταραγμένων χρόνων 1940-1955, και της παρέμβασης της Κ.Ο Ικαρίας σε αυτά.

Ο συγγραφέας μεταξύ άλλων αναφέρει:  «Χωρίς τη γνώση του παρελθόντος δεν οικοδομείται το μέλλον. Το χρέος προς την ιστορία αυτού του τόπου με παρότρυνε να εξιστορήσω ένα πραγματικό γεγονός, μια αληθινή ιστορία που την έζησα αυτοπροσώπως. Αυτή η ιστορία ανήκει στο παρελθόν, όμως είναι και επίκαιρη.

Είναι μια αληθινή ιστορία μέσα στην πληθώρα γεγονότων αυτής της περιόδου, ένα κομμάτι των αγώνων του ικαριώτικου λαού για μια καλύτερη ζωή, μια ιστορία που έγραψαν απλοί και ταπεινοί άνθρωποι.

Είναι γεγονότα που τα κατέγραψα εγώ ο ίδιος και τα καταθέτω με κάθε λεπτομέρεια. Είναι ένα μνημόσυνο σε όλους αυτούς που πήραν μέρος σ’ αυτό το εγχείρημα, που αφορά τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, δίκαιη και ανθρώπινη. Αυτός ο αγώνας μάλιστα είναι που την κάνει τόσο επίκαιρη.  

Συνέβη στα μέσα της δεκαετίας του 1950, στα πέτρινα χρόνια, χρόνια που σκέπαζε η φοβέρα, με διώξεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, εξορίες, εκτελέσεις. Σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες αποφασίστηκε ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα που θα διαβάσετε στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Πρωτεργάτης, ο ηρωικός καπεταν-Κώστας Μεγαλοοικονόμου»

Το βιβλίο αυτό ο συγγραφέας το αφιερώνει: «Στη νέα γενιά που ψάχνει το δρόμο για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο. Ο κόσμος αυτός που θέλουμε υπήρξε, αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ελάτε λοιπόν να τον ξαναφτιάξουμε, γιατί αυτός ο κόσμος δεν είναι ουτοπία, άπιαστο όνειρο…»

Οι βιβλιοπαρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Δρούτσουλας: Κυριακή 26  Ιούλη
  • Άγιος Κήρυκος: Κυριακή 2 Αυγούστου
  • Χριστός Ραχών: Δευτέρα 17 Αύγουστου

Ώρες παρουσιάσεων: 8.30 μ.μ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: