“1922: Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή”: Εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση στον Αγ.Κήρυκο

Η Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ σας προσκαλεί  στην εκδήλωση- βιβλιοπαρουσίαση που διοργανώνει στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Αγ.Κηρύκου. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο Στρατής Δουνιάς, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Η Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ σας προσκαλεί  στην εκδήλωση- βιβλιοπαρουσίαση που διοργανώνει την Κυριακή 24 Ιούλη ,ώρα 9 μ.μ. στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Αγ.Κηρύκου.  Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο Στρατής Δουνιάς, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

   Η Iμπεριαλιστική Εκστρατεία στη Μικρά Ασία και οι ανταγωνισμοί των καπιταλιστικών κρατών στην περιοχή προκάλεσαν δεκάδες χιλιάδες θύματα και ξερίζωσαν εκατομμύρια Ελλήνων, Τούρκων, Αρμενίων κ.ά. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα και ρίχτηκαν στην πιο σκληρή ταξική εκμετάλλευση.

    Στην έκδοση, επιμέλειας του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, περιέχεται πλούσιο υλικό για γνωστές και άγνωστες πλευρές αυτού του πολέμου: Καταγράφονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η εμπλοκή της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης, παρουσιάζεται η «αχαρτογράφητη» δράση των αντιπολεμικών ομίλων στο εσωτερικό του αστικού στρατού, διερευνάται ο βαθμός αποσταθεροποίησης της καπιταλιστικής εξουσίας. 

   Αναδεικνύονται χρήσιμα –για το παρόν και το μέλλον– συμπεράσματα, όπως: – Οι λαοί, με ηγετική δύναμη την εργατική τάξη, σε καμία περίπτωση –επίθεσης ή άμυνας– δεν πρέπει να στοιχίζονται με την αστική τάξη, να εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις τους, τα επιθετικά ή τα αμυντικά τους σχέδια, τα οποία είναι άμεσα ή μεσοπρόθεσμα σε βάρος των λαών. – Οι λαοί πρέπει να έχουν επαγρύπνηση κι ετοιμότητα για να οργανώσουν τη δική τους άμυνα και αντεπίθεση, ζήτημα που ως καθήκον καθοδηγητικό ανήκει στο Κομμουνιστικό Κόμμα. 

   Από αυτήν τη σκοπιά αναδεικνύεται ως μοναδική αναγκαιότητα-αρχή για το κομμουνιστικό κίνημα η προετοιμασία του υποκειμενικού παράγοντα στην κατεύθυνση του προλεταριακού διεθνισμού, του διεθνισμού των λαών, έτσι ώστε σε συνθήκες πολέμου τα παιδιά των διαφορετικών λαών να στρέψουν τα όπλα όχι μεταξύ τους, αλλά ενάντια και στις ξένες και στις δικές τους καπιταλιστικές δυνάμεις, στοχεύοντας στην ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας και στην ταξική τους απελευθέρωση.

  Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: