«Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» – Η Ρούλα Πατεράκη σκηνοθετεί Αιμιλία Υψηλάντη στο θέατρο «Αργώ»

Με ένα υπέροχο, κλασικό, αξεπέραστο, διαχρονικό έργο που έχει χρόνια να δει το αθηναϊκό κοινό στη σκηνή άνοιξε στις 16 Νοέμβρη η φετινή σεζόν για το θέατρο «Αργώ». Και παράλληλα, η συνάντηση δυο κυριών του ελληνικού θεάτρου. Η Ρούλα Πατεράκη σκηνοθετεί την Αιμιλία Υψηλάντη στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας.

Με ένα υπέροχο, κλασικό, αξεπέραστο, διαχρονικό έργο που έχει χρόνια να δει το αθηναϊκό κοινό στη σκηνή άνοιξε στις 16 Νοέμβρη η φετινή σεζόν για το θέατρο «Αργώ». Και παράλληλα, η συνάντηση δυο κυριών του ελληνικού θεάτρου. Η Ρούλα Πατεράκη σκηνοθετεί την Αιμιλία Υψηλάντη στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας.

Η Κοντέσσα Βαλέραινα απόγονος αριστοκρατικής οικογένειας του libro d oro της  Ζακύνθου κρατά επτασφράγιστο το μυστικό της οικογένειας που εδώ και πολλές δεκαετίες πηγαίνει από γενιά σε γενιά, από μάνα σε νύφη, κόρη (πάντα στις γυναίκες) και που γι’ αυτό το μυστικό τα θηλυκά της οικογένειας δίνουν όρκο σιωπής.

Όμως οι καιροί αλλάζουν. Κι όταν η οικονομική κρίση θα χτυπήσει την οικογένεια της, η Κοντέσσα θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ξεπουλήσει σε τιμή που σώζει το σπιτικό της , το μεγάλο μυστικό…

Αμετακίνητη στις αρχές της θα συγκρουστεί με τον γιο και τον εγγονό της που υποστηρίζουν ότι προέχει η οικονομική σωτηρία της οικογένειας και όχι τα …επτασφράγιστα μυστικά!

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή 21:00
Σάββατο 19:00 και  21:15
Κυριακή 19:00

Διάρκεια παράστασης: 90′

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Αιμιλία Υψηλάντη (Κοντέσσα Βαλέραινα)
Χρύσανθος Παύλου (Μανώλης)
Ευανθία Κουρμούλη  (Ελένη)
Τασία Σοφιανίδου (Μαρνέτα)
Ευθύμης Μπαλαγιάννης (Τζώρτζης Καλομοίρης)
Νικόλας Παπαευθυμίου (Παυλάκης)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργική μεταγραφή-Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα

Κοστούμια: Σταυρούλα Σπύρου, Αμαλία Αντώνη

Πρωτότυπη μουσική και επιμέλεια: Μαρία Κουρμούλη, Νίκη Καραγέωργου

Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Οπτική επικοινωνία και digital marketing: Άρης Σομπότης

Φωτογραφίες παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας

Φωτογραφία αφίσας: RED BOX STUDIO – Δημήτρης Ευλαμπίδης

Επικοινωνία Θεάτρου Αργώ: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τασία Σοφιανίδου, Ευανθία Κουρμούλη

ΘΕΑΤΡΟ “ΑΡΓώ” – Ελευσινίων 15, Αθήνα – Στάση Μετρό Μεταξουργείο – Τ 210 5201684

Η Αιμιλία Υψηλάντη για το έργο και την παράσταση:

«Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας είναι ένα κοινωνικό δράμα. Αγαπώ  πολύ τα έργα του Ξενόπουλου. Το συγκεκριμένο ωστόσο, είναι το έργο που όλοι γνωρίζουν τον τίτλο του  αλλά δεν το έχουν δει. Πολλά χρόνια τώρα το σκεφτόμουν. Ο Ξενόπουλος πάντα επίκαιρος. Το έργο μιλάει για τη σύγκρουση των γενεών, των διαφορετικών τρόπων που αντιμετωπίζει κάθε γενιά τα προβλήματα της ζωής. Ο αξιακός κώδικας των τριών γενεών της οικογένειας είναι ολότελα διαφορετικός και αυτό επιφέρει δυνατές συγκρούσεις. Και γεννάται το ερώτημα: Ποιος έχει δίκιο; Όμως, όπως όλοι ξέρουμε, η ζωή πάντα επιφυλάσσει το δικό της τέλος».

Και για τη συνάντηση με την Ρούλα Πατεράκη:

«Έίμαι χαρούμενη γι αυτή τη συνεργασία. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν κι έχω να πω ότι είναι μια χαρισματική επαγγελματίας του θεάτρου. Εκτός της σκηνοθεσίας η Ρούλα υπογράφει και την δραματουργική μεταγραφή του κειμένου».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

8 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: