Θέατρο τη Δευτέρα: «Το αλέτρι και τ’ άστρα» του Σον Ο’ Κέιζι

Στο έργο του «Το αλέτρι και τ’ άστρα», ο Ιρλανδός δραματουργός Σον Ο’ Κέιζι καταγράφει τις ιδιαιτερότητες της ζωής στην πατρίδα του, την ψυχολογία των κατοίκων της και τις ζεστές, τρυφερές ανθρώπινες σχέσεις.

Στο έργο του «Το αλέτρι και τ’ άστρα», ο Ιρλανδός δραματουργός Σον Ο’ Κέιζι καταγράφει τις ιδιαιτερότητες της ζωής στην πατρίδα του, την ψυχολογία των κατοίκων της και τις ζεστές, τρυφερές ανθρώπινες σχέσεις.

«Το αλέτρι και τ’ άστρα» σκηνοθέτησε ο Διαγόρας Χρονόπουλος, σε μετάφραση Στάθη Σπηλιωτόπουλου, μουσική σύνθεση Βασίλη Τενίδη. Παίζουν: Ιάκωβος Ψαρράς, Νικήτας Τσακίρογλου, Ντίνα Κώνστα, Δάνης Κατρανίδης, Εύα Κοταμανίδου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κυρίτσης, Πίτσα Μπουρνόζου, Λάζος Τερζάς, Νίκος Γαλιάτσος, Πάνος Αναστασόπουλος, Λευτέρης Ελευθεριάδης, Γιώργος Σαπανίδης, Γιάννης Βουγιουκλής.

Θέατρο τη Δευτέρα: «Το αλέτρι και τ’ άστρα» του Σον Ο' Κέιζι

Ο Ιάκωβος Ψαρράς στο έργο «Το αλέτρι και τ’ άστρα» του Σον Ο’ Κέιζι

Το έργο προβλήθηκε το 1977, από την ΕΡΤ, στην εκπομπή «Το θέατρο της Δευτέρας».

Η Κατιούσα αγαπάει το θέατρο και προβάλει κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της μια σειρά από ξεχωριστά έργα που βρίσκονται «αποθηκευμένα» στο πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ.

Για πολλά χρόνια «Το θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν από την κρατική ΕΡΤ αποτελούσε μια όαση πολιτισμού στο άνυδρο τηλεοπτικό (και όχι μόνο) τοπίο της εποχής, που καθήλωνε κάθε βδομάδα μπροστά στους δέκτες τους χιλιάδες τηλεθεατές.

Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου, αλλά και πολλοί νεότεροι, Έλληνες και ξένοι, έργα του κλασικού και νεότερου ρεπερτορίου, δοσμένα από σημαντικούς θεατράνθρωπους κι ερμηνευμένα από μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς που γέννησε αυτός ο τόπος, πέρασαν από τις ασπρόμαυρες και στη συνέχεια έγχρωμες οθόνες των τηλεοράσεων κι έφεραν κοντά στο θέατρο έναν κόσμο που δεν του δινόταν άλλου τύπου κίνητρα (ούτε λόγος για την απαραίτητη παιδεία…), για να προσεγγίσει, να απολαύσει και ν’ αγαπήσει τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης.

Δείτε εδώ όλες τις παραστάσεις του “Θεάτρου τη Δευτέρα”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: