Θέατρο τη Δευτέρα: «Σεσουάρ για δολοφόνους» των Μέριλιν Άμπραμς και Μπρους Τζόρνταν

Σ’ ένα κομμωτήριο συναντώνται τα ετερόκλητα πρόσωπα του έργου, όλοι τους ύποπτοι για φόνο. Ποιος είναι όμως ο αληθινός δολοφόνος;

Η αστυνομική κωμωδία των Μέριλιν Αμπραμς και Μπρους Τζόρνταν «Σεσουάρ για δολοφόνους» παρουσιάστηκε στο θέατρο «Αποθήκη» με διαφορετικές διανομές και πάντα με μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για ένα έργο που βάζει τους θεατές να βρουν και να δώσουν λύση σ’ έναν περίεργο θάνατο και με τους ηθοποιούς να κάνουν παιχνίδι με τις ατάκες και τις μεταμορφώσεις τους.

Σ’ ένα κομμωτήριο συναντώνται τα ετερόκλητα πρόσωπα του έργου, όλοι τους ύποπτοι για φόνο. Ποιος είναι όμως ο αληθινός δολοφόνος; Κάθε βράδυ ένα διαφορετικό φινάλε προκύπτει σε συνεργασία με τους θεατές…

Θέατρο τη Δευτέρα: «Σεσουάρ για δολοφόνους» των Μέριλιν Άμπραμς και Μπρους Τζόρνταν

Θέατρο τη Δευτέρα: «Σεσουάρ για δολοφόνους» των Μέριλιν Άμπραμς και Μπρους Τζόρνταν

Μετάφραση – διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης. Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Νένες. Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης.

Παίζουν: Κώστας Κόκλας, Μαρία Λεκάκη, Γιώργος Λέφας, Υρώ Μανέ, Θωμάς Παλιούρας, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Η Κατιούσα αγαπάει το θέατρο και προβάλλει κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της μια σειρά από ξεχωριστά έργα που βρίσκονται «αποθηκευμένα» στο πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ, καθώς και άλλες παραστάσεις.

Για πολλά χρόνια «Το θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν από την κρατική ΕΡΤ αποτελούσε μια όαση πολιτισμού στο άνυδρο τηλεοπτικό (και όχι μόνο) τοπίο της εποχής, που καθήλωνε κάθε βδομάδα μπροστά στους δέκτες τους χιλιάδες τηλεθεατές.

Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου, αλλά και πολλοί νεότεροι, Έλληνες και ξένοι, έργα του κλασικού και νεότερου ρεπερτορίου, δοσμένα από σημαντικούς θεατράνθρωπους κι ερμηνευμένα από μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς που γέννησε αυτός ο τόπος, πέρασαν από τις ασπρόμαυρες και στη συνέχεια έγχρωμες οθόνες των τηλεοράσεων κι έφεραν κοντά στο θέατρο έναν κόσμο που δεν του δινόταν άλλου τύπου κίνητρα (ούτε λόγος για την απαραίτητη παιδεία…), για να προσεγγίσει, να απολαύσει και ν’ αγαπήσει τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης.

Δείτε εδώ όλες τις παραστάσεις του “Θεάτρου τη Δευτέρα”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: