Θέατρο τη Δευτέρα: «Ο βροχοποιός» του Ρίτσαρντ Νας

Όλα είναι εφικτά, αν πιστέψουμε στα όνειρά μας και αν βασιστούμε στους εαυτούς μας…

Η αισιόδοξη, αισθηματική κωμωδία «Ο βροχοποιός» του Ρίτσαρντ Νας, διαδραματίζεται στις δυτικές περιοχές της Αμερικής, όπου η ανομβρία που επικρατεί είναι ανησυχητική. Η βροχή είναι η ελπίδα και το όνειρο των κατοίκων της περιοχής. Και σαν από μηχανής Θεός παρουσιάζεται μπροστά τους ο Αστρολέων, ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει το απίστευτο. Θα καταφέρει να φέρει βροχή, ελπίδα και όνειρα; Όλα είναι εφικτά, αν πιστέψουμε στα όνειρά μας και αν βασιστούμε στους εαυτούς μας…

Θέατρο τη Δευτέρα: «Ο βροχοποιός» του Ρίτσαρντ Νας

Η Άννα Φόνσου στο έργο «Ο βροχοποιός» του Ρίτσαρντ Νας

Η παράσταση προβλήθηκε το 1976, από την ΕΡΤ στα πλαίσια της εκπομπής «Το θέατρο της Δευτέρας». Μετάφραση: Μιχάλης Κακογιάννης. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Χονδρογιάννης. Μουσική: Αιμιλία Ρόδη. Πάιζουν: Χρήστος Πάρλας, Άννα Φόνσου, Θόδωρος Συριώτης, Χρήστος Ζορμπάς, Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Τάσος Μασμανίδης, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

Η Κατιούσα αγαπάει το θέατρο και προβάλει κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της μια σειρά από ξεχωριστά έργα που βρίσκονται «αποθηκευμένα» στο πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ.

Για πολλά χρόνια «Το θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν από την κρατική ΕΡΤ αποτελούσε μια όαση πολιτισμού στο άνυδρο τηλεοπτικό (και όχι μόνο) τοπίο της εποχής, που καθήλωνε κάθε βδομάδα μπροστά στους δέκτες τους χιλιάδες τηλεθεατές.

Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου, αλλά και πολλοί νεότεροι, Έλληνες και ξένοι, έργα του κλασικού και νεότερου ρεπερτορίου, δοσμένα από σημαντικούς θεατράνθρωπους κι ερμηνευμένα από μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς που γέννησε αυτός ο τόπος, πέρασαν από τις ασπρόμαυρες και στη συνέχεια έγχρωμες οθόνες των τηλεοράσεων κι έφεραν κοντά στο θέατρο έναν κόσμο που δεν του δινόταν άλλου τύπου κίνητρα (ούτε λόγος για την απαραίτητη παιδεία…), για να προσεγγίσει, να απολαύσει και ν’ αγαπήσει τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης.

Δείτε εδώ όλες τις παραστάσεις του “Θεάτρου τη Δευτέρα”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: