«Σωτηρία με λένε» για 2η χρονιά στο θέατρο «Μικρό Χορν»

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου, η παράσταση – αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, που παρουσιάστηκε για τρεις μήνες την περασμένη σεζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανεβαίνει ξανά στο θέατρο «Μικρό Χορν»

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου, «Σωτηρία με λένε», το οποίο παρουσιάστηκε για τρεις μήνες την περασμένη σεζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανεβαίνει ξανά στο θέατρο «Μικρό Χορν» από τις 19 Οκτώβρη.

Η παράσταση – αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, με ζωντανή μουσική επί σκηνής, σε σκηνοθεσία, διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου, με την Κάτια Γκουλιώνη στον ρόλο της Σωτηρίας.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Ανθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε τον δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο, που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές.

Αυτό το βράδυ η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου

Σκηνοθεσία – Διασκευή & Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Παπαγεωργίου

Σκηνικά – Κοστούμια: Πάρις Μέξης

Φωτισμοί: Χάρης Δάλλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Εφη Χριστοδουλοπούλου

Βοηθός σκηνογράφου: Αλέγια Παπαγεωργίου

Στον ρόλο της Σωτηρίας η Κάτια Γκουλιώνη

Στον ρόλο της νοσοκόμας η Ιωάννα Μονέδα.

Παίζουν οι μουσικοί: Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης

Φωτογραφίες παράστασης: Εβίτα Σκουρλέτη

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα – www.a-th.gr/show/sotiria-me-lene-2023-2024

ΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ» (Αμερικής 10, Τηλέφωνο: 211.182.6479).

Εισιτήρια: Viva.gr και στο 211.1000.365

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: