“Κεφαλονίτικες Ιστορίες” – Κείμενα των Σ. Σκιαδαρέση και Α. Λασκαράτου ζωντανεύουν στον τόπο που γεννήθηκαν!

Ο Παμεινωντάκης με την “βλοημένη τράπουλα” συναντιέται με τον “γλυκό παπα-Κοσμά”, “τα τάλαρα” προκαλούν ταραχές στον Παράδεισο και “το μουρτόριο του Κόντε Ρεστέλου” παίρνει μια διαφορετική τροπή! Με τη μουσική της παράστασης να εκτελείται ζωντανά στη σκηνή από τον συνθέτη και τους ηθοποιούς

Η παράσταση “Κεφαλονίτικες Ιστορίες” θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του προγράμματος 2021 του θεσμού ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στην Κεφαλονιά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σε σκηνοθεσία Γ. Αναστασάκη και πρωταγωνιστές τους Νικολέτα Βλαβιανού, Μαρία Τσιμά, Αμαλία Αρσένη και Κυριάκο Μαρκάτο, κείμενα των Σ. Σκιαδαρέση και Α. Λασκαράτου ζωντανεύουν στον τόπο που γεννήθηκαν!

Η παράσταση παίρνει τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Α. Σκιαδαρέση. Με τις δικές του ιστορίες συναντιούνται τα μυστήρια κι οι στοχασμοί του Ανδρέα Λασκαράτου.

Ο Σκιαδαρέσης, με σεβασμό στην κεφαλλονίτικη πνευματική ιδιοτυπία, εμπνέεται από τη ζωή και την παράδοση. Όλες του οι Ιστορίες έχουν κάποιον πυρήνα αληθινό. Με γλώσσα ιδιωματική, περιγράφει έθιμα, τόπους κι ανθρώπους της Κεφαλλονιάς του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού. Αντίστοιχα, ο Λασκαράτος, πνεύμα ανυπότακτο και μυαλό διεισδυτικό, άλλοτε διακωμωδεί κι άλλοτε καταγγέλλει τα κοινωνικά ήθη των συμπατριωτών του, με όπλα το ολόδροσο χιούμορ, τη σάτιρα και την πνευματική του οξυδέρκεια.

Ο Παμεινωντάκης με την “βλοημένη τράπουλα” συναντιέται με τον “γλυκό παπα-Κοσμά”, “τα τάλαρα” προκαλούν ταραχές στον Παράδεισο και “το μουρτόριο του Κόντε Ρεστέλου” παίρνει μια διαφορετική τροπή!

Με τη μουσική της παράστασης να εκτελείται ζωντανά στη σκηνή από τον συνθέτη και τους ηθοποιούς, τα έργα των δυο συγγραφέων θα παρουσιαστούν στην Κεφαλονιά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Οι πρώτες δύο παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα, ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στις 30 & 31 Ιουλίου στο Κάστρο Αγ. Γεωργίου στο Αργοστόλι. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν και σε άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς (Ληξούρι 2/8, Σάμη 4/8, Αργοστόλι-Πόρος 6/8).

Πληροφορίες

30 & 31 Ιουλίου 2021, Κάστρο Αγίου Γεωργίου Αργοστόλι

Ώρα: 21.15

Ληξούρι 2/8, Σάμη 4/8, Αργοστόλι 6/8

Διάρκεια: 70 λεπτά

Για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου στις 30&31/7, καταβάλλεται το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Για να προμηθευτείτε τα Δελτία Εισόδου: digitalculture.gov.gr (η κράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική)

Ταυτότητα της Παράστασης

Σύνθεση Κειμένων/Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Μουσική: Κώστας Χαριτάτος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νικολέτα Βλαβιανού, Μαρία Τσιμά, Αμαλία Αρσένη, Κυριάκος Μαρκάτος

Σκηνογραφική επιμέλεια-Κοστούμια: Λουκία Μινέτου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Ζέρβας

Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου-Σφακιανάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Τεχνική Υποστήριξη: 2ΘΠ /www.2thp.gr/ Αλέξανδρος Νταβρής

Διεύθυνση & Οργάνωση Παραγωγής: Καλλιτεχνική Εταιρεία ART

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: