Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μεσσάλας

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας, ιδρυτής του «Μοντέρνου Θεάτρου», από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού θεάτρου. 

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας, ιδρυτής του «Μοντέρνου Θεάτρου», από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού θεάτρου

Είχε γεννηθεί στο Αιγάλεω, στις 14 του Νοέμβρη 1942. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή και εργάστηκε σε διάφορους θιάσους. Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους στα έργα «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου (1969), «Ο κοριός» του Μαγιακόφσκι (1969), «Σαν περάσουν πέντε χρόνια» του Λόρκα (1970), «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» του Μπρεχτ κ.ά.

Το 1973 ίδρυσε το «Μοντέρνο Θέατρο» και σκηνοθέτησε τη σάτιρα του Άρνολντ Ουέσκερ Ουέσκερ «Τα πατατάκια», ενώ το 1974 σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο έργο «Νύχτα δολοφόνων».

Θέατρο τη Δευτέρα: «Τα πατατάκια» του Άρνολντ Ουέσκερ

Ο Γιώργος Μεσσάλας υπηρέτησε ως ηθοποιός το κλασικό ρεπερτόριο και σκηνοθέτησε πολλές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Λυκαβηττό, στο Ελεύθερο Θέατρο και αλλού. Παράλληλα εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Από το 1992 έως το 2012 στεγαζόταν επαγγελματικά στο ιστορικό θέατρο «Αλκυονίς».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: