Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, με τη μεγάλη διαδρομή στο θέατρο και την τηλεόραση, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Δύο ξένοι».

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, με τη μεγάλη διαδρομή στο θέατρο και την τηλεόραση, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Δύο ξένοι».

Πριν λίγο καιρό, η είδηση ότι νοσηλεύεται με άνοια σε ίδρυμα είχε σκορπίσει θλίψη. Σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την θλιβερή είδηση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού.

Η Ντίνα Κώνστα είχε γεννηθεί στη Σάμο, στις 31 του Δεκέμβρη 1938. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της.

Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια την μεγάλη κυρία του θεάτρου Μαίρη Αρώνη, ενώ πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Ντένη Μαρκορά: “Τώρα θα σε χαστούκιζα αλλά θα μου χαλάσει το μαλλί”

Διαρκής ήταν η παρουσία της στο θέατρο, με ρόλους σε παραστάσεις που έκαναν μεγάλη επιτυχία και παίχτηκαν πολλές σεζόν, ανάμεσά τους στο «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου, στο «Σωτηρία Μπέλλου: Η περιπλανόμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας» της Σοφίας Αδαμίδου κ.ά.

Η Ντίνα Κώνστα ήταν ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη από νεαρή ηλικία. Σε συνέντευξη της είχε αποκαλύψει ότι η Χούντα την είχε περασμένη στη «μαύρη» λίστα ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τους έκλειναν τις παραστάσεις. Υπήρξε υποψήφια βουλευτής με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: