Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» – Εορταστικό Πρόγραμμα

Το Θέατρο «Τζένη Καρέζη» ανακοινώνει το εορταστικό πρόγραμμα των παραστάσεών του και μας καλεί να τραγουδήσουμε, να συγκινηθούμε, να γελάσουμε και να υποδεχτούμε το νέο έτος με δύναμη και αισιοδοξία!

Το Θέατρο «Τζένη Καρέζη» ανακοινώνει το εορταστικό πρόγραμμα των παραστάσεών του και μας καλεί να τραγουδήσουμε, να συγκινηθούμε, να γελάσουμε και να υποδεχτούμε το νέο έτος με δύναμη και αισιοδοξία!

Θέατρο «Τζένη Καρέζη» – Εορταστικό Πρόγραμμα

«Πώς να σωπάσω» Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση

Με τους: Χρήστο Θηβαίο, Ανδριάνα Μπάμπαλη,
Βιολέτα Ίκαρη, Κώστα Τριανταφυλλίδη

Αφηγητής ο Κώστας Καζάκος

Κείμενα, σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια

Μουσική επιμέλεια, διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Παίζουν οι μουσικοί:

Πιάνο : Θανάσης Βήχος
Μπουζούκι : Μάκης Πελέκας
Μπάσο: Μίμης Ντούτσουλης
Βιολί: Ανδρέας Τράπαλης
Ακορντεόν: Τάσος Αθανασιάς
Κιθάρα: Γιάννης Παπαζαχαριάκης


Σκηνικός Χώρος: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μπεζάνης
Ηχοληψία: Θοδωρής Μιχαλός
Υπεύθυνος Επικοινωνίας Παράστασης: Χρήστος Καρυώτης

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: €20
Μειωμένο: €15

https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/pos-na-sopaso/ 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=YldhBhzKRFg 

Μια παράσταση που μέσα από διαχρονικά τραγούδια παιγμένα από ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, που έρχονται από διαφορετικές εποχές και τόπους, αφηγείται τα πάθη των λαών στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο. 

Τραγούδια της παράδοσης και τραγούδια μεγάλων μας συνθετών, όπως ο Μαρκόπουλος, ο Λοΐζος, ο Θεοδωράκης, ο Μούτσης, ο Τσιτσάνης, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ερμηνευμένα από τέσσερις σπουδαίους τραγουδιστές, τον Χρήστο Θηβαίο, την Ανδριάνα Μπάμπαλη, τη Βιολέτα Ίκαρη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.


Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων:

Σαβ, 11/12 στις 21:15

Κυρ, 12/12 στις 19:00

Σαβ, 18/12 στις 21:15

Κυρ, 19/12 στις 19:00

Σαβ, 25/12 στις 21:15

Κυρ, 26/12 στις 19:00

Σαβ, 1/1/22 στις 21:15

Κυρ, 2/1/22 στις 19:00

Σαβ, 8/1/22 στις 21.15

 

«Αγώνας Νέγρου και Σκύλων»
του Μπερνάρ Μαρί Κολτές

Μετάφραση: Σύλβια Κιούση 

Σκηνοθεσία:  Αλέξανδρος Σωτηρίου 

Σκηνικά: Τζίνα Ηλιοπούλου

Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου

Μουσικό-Ηχητικό περιβάλλον: Νικόλας Χάλαρης 

Παίζουν: Δημήτρης Ραφαήλος, Σαμουήλ Ακίνολα, Ντόρα Μακρυγιάννη,
Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: €18
Μειωμένο: €15 και €12 

https://www.viva.gr/tickets/theater/tzeni-karezi/agonas-negrou-kai-skylon-tou-bernard-marie-koltes/ 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=chB9AnBSUrQ

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα έργα του Μπερνάρ Μαρί Κολτές επέλεξε να παρουσιάσει το Θέατρο Τζένη Καρέζη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σωτηρίου. Πρόκειται για το έργο «Αγώνας Νέγρου και Σκύλων» το οποίο, γραμμένο το 1979, αποτελεί ένα άκρως ζωντανό και επίκαιρο κείμενο που θίγει δεξιοτεχνικά τους φόβους, τις ψευδαισθήσεις, τις ελπίδες αλλά και την απληστία του ανθρώπου, πάθη ικανά να τον θέσουν εκτός ορίων, ηθικής αλλά και εκτός ευτυχίας.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μία χώρα στις Δυτικής Αφρικής, ο Άλμπουρυ ένας μαύρος άνδρας, εισβάλει σε ένα περίκλειστο και καλά φρουρούμενο Γαλλικό εργοτάξιο, για να παραλάβει το νεκρό σώμα του αδελφού του, που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα. Εκεί θα συναντηθεί με τρεις λευκούς που κατοικούν εντός του εργοταξίου, τον Όρν τον υπεύθυνο του εργοταξίου, τον Καλ έναν νεαρό Γάλλο μηχανικό και την Λεονή μία γυναίκα με εύθραυστη υγεία, που έφερε ο Όρν μαζί του απ’ το Παρίσι με σκοπό να την παντρευτεί. Οι δύο λευκοί άνδρες με διάφορες προφάσεις, αρνούνται να παραδώσουν το νεκρό στον αδελφό του. Τότε ο Άλμπουρυ τους δηλώνει ότι δεν πρόκειται να φύγει από τον χώρο τους μέχρι να του δώσουν τον νεκρό για να τον θάψει. Η στάση του Άλμπουρυ θα οδηγήσει την αντιπαράθεση του με τον Όρν και τον Καλ στα άκρα και θα φέρει στην επιφάνεια τη συγκάλυψη της δολοφονίας, του Νουόφια του αδελφού του Άλμπουρυ καθώς και ένα σκάνδαλο διαφθοράς,  εις βάρος των κατοίκων του χωριού που βρίσκεται κοντά στο εργοτάξιο, το οποίο η Γαλλική κατασκευαστική εταιρεία θέλει να κρατήσει καλά κρυμμένο.  Στον αγώνα του για δικαιοσύνη ο Άλμπουρυ θα βρει έναν απρόσμενο σύμμαχο, την Λεονή. Τα γεγονότα του έργου διαδραματίζονται εντός μιας νύχτας, από το σούρουπο ως την αυγή στις επόμενης μέρας.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού 

 

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων: 

Παρ, 10/12 στις 21:00

Σαβ, 11/12 στις 18:00

Παρ, 17/12 στις 21:00

Σαβ, 18/12 στις 18:00

Σαβ, 25/12 στις 18:00

Σαβ, 1/1/22 στις 18:00

 

«MIC DROP Comedy Club»

Ένα νέο comedy club έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της Αθήνας, με στέγη το Θέατρο «Τζένη Καρέζη». Περισσότεροι από 30 κωμικοί αποτελούν τον πυρήνα του MIC DROP Comedy Club, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων ονομάτων της ελληνόφωνης σταντ απ σκηνής, και νεότερων πολλά υποσχόμενων κωμικών.

Κάθε Τετάρτη ανεβαίνουν στη σκηνή διαφορετικοί stand up comedians, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει με ενιαίο εισιτήριο πολλούς κωμικούς σε 2 ώρες κωμωδίας, ενώ σε κάθε παράσταση θα υπάρχουν δέκα θέσεις δωρεάν για ΑΜΕΑ και ανέργους.

Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικό: €12
Μειωμένο: €10
Προσφορά:
2 κανονικά εισιτήρια: €18
3 κανονικά εισιτήρια: €24

https://www.viva.gr/tickets/festival/standupcomedy/mic-drop-comedy-club/

 

Line-up επόμενων παραστάσεων

8/12: MC: Αλέξανδρος Χαριζάνης, Λάμπρος Φισφής, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, Ειρήνη Ξυγκάκη, Μάριος Δημητρόπουλος, Guest: Αναστάσης Γιαννακόπουλος

15/12: MC: Παναγιώτης Κούδας, Χρύσα Κατσαρίνη, Άλεξ Κένσιν-Αποστολόπουλος, Οδυσσέας Ντενίζ Ουρέμ, Γιάννης Ρούσσος, Guest: Στάθης Γιαννακόπουλος

22/12: MC: Αριστοτέλης Ρήγας, Δημήτρης Δούκογλου, Χάρης Νταρζάνος, Γιώργος Αλεβίζος, Άγγελος Κυριακίδης, Guest: Μιχάλης Πρέκας

29/12: MC: Δημήτρης Δημόπουλος, Γιώργος Χατζηπαύλου, Blink Mike, Βαγγέλης Χατζηδάκης, Μιχάλης Σεβαστέρης, Guest: Έμιλυ Ντάνου

 

Χριστόφορος Ζαραλίκος: «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά»
Κείμενο: Πιτσιρίκος – Χριστόφορος Ζαραλίκος

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η standup comedy παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου σε κείμενα του Πιτσιρίκου «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» – Κάθε Πέμπτη στις 21.00. 

Κείμενο: Πιτσιρίκος  – Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ηχοληψία – video – προβολές: Άρης Πρόδρομος
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: €14
Μειωμένο: €12 

https://www.viva.gr/tickets/festival/standupcomedy/1821-2021-diakosia-chronia-daneika/ 

Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος συναντά για δεύτερη φορά την «καυστική» πένα του Πιτσιρίκου και μας παρουσιάζουν στο Θέατρο “Τζένη Καρέζη” από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη την νέα Stand Up Comedy παράσταση «200 Χρόνια Δανεικά»

Ο Πιτσιρίκος και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν πατριωτικό παρών στους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και αποφάσισαν να γράψουν την παράσταση με τίτλο «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά». Βάζοντας τον πήχη ψηλά φιλοδοξούν να προσφέρουν περισσότερο γέλιο απ’ ότι οι  επίσημες εκδηλώσεις του κράτους, σχεδόν αδύνατο σύμφωνα με ειδικούς εορτοσιολόγους. Στην απρόβλεπτη και προκλητική Stand Up Comedy παράσταση θα υπάρχει – όπως πάντα – κοινωνική και πολιτική σάτιρα, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ χωρίς επίσης να λείπουν οι αυτοσαρκασμοί και οι εύστοχοι σχολιασμοί για όλους και για όλα!

Στην παράσταση συμμετέχουν: μέλη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3 (στάση μετρό – Σύνταγμα)

Πληροφορίες:  2103636144 – 2103625520

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 11:00-14:00 ΚΑΙ 17:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00 ΚΑΙ 17:00-21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00-14:00 ΚΑΙ 17:00-21:00

https://theatrotzenikarezi.gr/ 

@TzeniKareziTheater
theatro_tzeni_karezi

Η πρόσβαση στο θέατρο είναι δυνατή με αμαξίδιο

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/venues/tzeni-karezi/

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

4 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: