Σιγά που θα κλαίμε την τύχη μας – Γίναμε φωνές ενωμένες!

Το artattack δεν είναι εκπομπή, δεν είναι σύνθημα, ούτε ένα hashtag στο διαδίκτυο. Είναι αγώνας από τους καλλιτέχνες που παλεύουν και βγαίνουν στον δρόμο.

Το artattack δεν είναι εκπομπή, δεν είναι σύνθημα, ούτε ένα hashtag στο διαδίκτυο.

Είναι οι καλλιτέχνες που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και περνάνε στην αντεπίθεση. Γιατί, όπως έλεγε το εμπνευσμένο πανό του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου:

Σιγά που θα κλαίμε την τύχη μας… Γίναμε φωνές ενωμένες!

Η κυβέρνηση κρατά τον πολιτισμό σε καραντίνα και καταδικάζει τους καλλιτέχνες σε ασφυξία, γιατί ποτέ δεν ενδιαφερόταν να τους δώσει αέρα και χώρο για να εκφραστούν. Και αυτοί κάνουν τη δική τους καλλιτεχνική αντεπίθεση, με όπλο τις τέχνες, τις εντυπωσιακές εικαστικές δημιουργίες τους και βασικά την αλληλεγγύη.

Η αρχή δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο συλλαλητήριο των καλλιτεχνικών σωματείων στα Προπύλαια, που διαδήλωσαν ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, ενάντια στην πολιτική που κρατά έναν χρόνο τώρα κλειστούς τους χώρους, τα στέκια και τις σχολές τους. Η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, όπου έγιναν τοποθετήσεις και χαιρετισμοί από μια σειρά σματεία: Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ΣΕΗ, Επιμελητήριο Εικαστικών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος, ΣΕΘΕΑ (Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα), Ένωση Τραγουδιστών, Σωματείο κουκλοπαιχτών, και από τους Συλλόγους Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου.

Οι πολύμορφες δράσεις των καλλιτεχνών συνεχίζονται με μια σειρά δρώμενα στο κέντρο της Αθήνας και με flash mob στο Μοναστηράκι, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: