Το καρναβαλικό λάβαρο παραδόθηκε σύμφωνα με το έθιμο στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη (ΦΩΤΟ)

Στην παράδοση του λαβάρου μέλη της Δημοτικής Μουσικής παιάνισαν γνωστά αποκριάτικα τραγούδια και σκοπούς, ενώ έγιναν οι καθιερωμένες σοκολατορίψεις από τον Δήμαρχο, την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς και μέλη των συλλόγων των σοκολατοριχτών

Με πανηγυρικό τρόπο έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών σηματοδοτώντας την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου. Σε καρναβαλικούς εορταστικούς ρυθμούς συντονίστηκε η πόλη από το πρωί του Σαββάτου με την πομπή του μουσικού άρματος και του τελάλη (φέτος για πρώτη φορά είναι γυναίκα, η Μαρία Αγουρίδη), που μετέφερε το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού ξεκινώντας νωρίς από το Δημαρχείο του Ρίου και φτάνοντας στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα.

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα ο τελάλης, πλαισιωμένος από τη συνοδεία του: ομάδα ακροβατικής γιόγκα X-Saltibagos-acro yoga,  μπάντα πνευστών Ουλαλούμ, μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, μασκαράτες (μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων), καρναβαλιστές και λοιποί ξεκίνησε από την πλατεία Συμμάχων και ακολουθώντας τη διαδρομή: Αγίου Νικολάου-Μαιζώνος-κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου-Μαιζώνος κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο.

Τους καρναβαλιστές επισκέπτες υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, 

Το καρναβαλικό λάβαρο, σύμφωνα με το έθιμο, παραδόθηκε στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη από την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή. 

Στην παράδοση του λαβάρου μέλη της Δημοτικής Μουσικής παιάνισαν γνωστά αποκριάτικα τραγούδια και σκοπούς, ενώ έγιναν οι καθιερωμένες σοκολατορίψεις από τον Δήμαρχο, την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς και μέλη των συλλόγων των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες».

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι τη λήξη της καρναβαλικής περιόδου, η οποία θα κορυφωθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: