«Όταν έναν άνθρωπο τον φτύνει φασίστας, είσαι με τον άνθρωπο. Τέλος»

Γιατί η Ν. Μποφίλιου, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στη νεολαία, εξέφρασε θαρραλέα την άποψή της και δηλώνει δημόσια την πίστη της στην οργανωμένη πάλη. Γι’ αυτό και έσπευσαν με χυδαία σχόλια και ραφιναρισμένο αντικομμουνισμό να της επιτεθούν και να επιχειρήσουν να την αποδομήσουν.

Τη στήριξή τους στην Νατάσσα Μποφίλιου, απέναντι στην αισχρή επίθεση που δέχεται, εκφράζουν πολλοί συνάδελφοί της καλλιτέχνες. Θυμίζουμε ότι η επίθεση στη γνωστή τραγουδίστρια έγινε με αφορμή δηλώσεις της όπως: «Πιστεύω στην οργανωμένη πάλη και θα στέκομαι μπροστά της προσοχή!», «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικτατορία», «από τη στιγμή που είσαι μέσα στο σύστημα, δεν μπορείς να κάνεις την ανατροπή. Η επανάσταση γίνεται μόνο από το λαό», «Ψηφίζω ΚΚΕ, αν και διαφωνώ σε πολλά σημεία, για δύο λόγους: Επειδή το νιώθω ως τιμή για την οικογένειά μου και τους παππούδες μου, που ήταν στο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και σκοτώθηκαν στην Αντίσταση κι επειδή πιστεύω στην οργανωμένη πάλη».

Πολλοί άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών με δηλώσεις και αναρτήσεις έχουν σταθεί στο πλευρό της. Αναφέρουμε ενδεικτικά: Ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός, σχολιάζοντας τους επικριτές της ανέφερε ότι κανείς δεν θα ασχολούνταν εάν στη συνέντευξή της υποστήριζε ότι θαυμάζει το «ευρωπαϊκό σύστημα». Η Τάνια Τσανακλίδου, απευθυνόμενη στην Ν. Μποφίλιου, σχολίασε ανάμεσα στα άλλα ότι «όταν μας βρίζουν αυτοί που σιχαινόμαστε πάει να πει ότι δεν έχουμε χάσει το δρόμο μας» και ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης ανέφερε ότι «βρίζετε ένα κορίτσι που τραγουδάει σε χιλιάδες κόσμο χωρίς να αλλάξει τις απόψεις της από τότε που ξεκίνησε». Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της σημείωσε: «Δεν υπάρχει debate εδώ. Όταν έναν άνθρωπο τον φτύνει φασίστας, είσαι με τον άνθρωπο. Τέλος».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η επίθεση στην τραγουδίστρια και στη λίστα των …«θιγμένων» από όσα είπε προστέθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, εγκαλώντας τη μάλιστα με …νουθεσίες, που αφορούν την επαγγελματική της ιδιότητα, ότι «δεν σκέφτεσαι καθόλου τις ευθύνες σου για όλους αυτούς που σε ακολουθούν». Οι αντιδράσεις όλων αυτών -από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής μέχρι διάφορες «προσωπικότητες» και έντυπα, που επιτελούν πολύ πρόθυμα το ρόλο του υποστηρικτή της αντιδραστικής ΕΕ και της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος- εξηγούνται απόλυτα. Κι αυτό γιατί η Ν. Μποφίλιου, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στη νεολαία, εξέφρασε θαρραλέα την άποψή της και δηλώνει δημόσια την πίστη της στην οργανωμένη πάλη. Γι’ αυτό και έσπευσαν με χυδαία σχόλια και ραφιναρισμένο αντικομμουνισμό να της επιτεθούν και να επιχειρήσουν να την αποδομήσουν.

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: