Τραγούδια που ερμήνευσε ο Στράτος Παγιουμτζής επανακυκλοφορούν με τη φωνή της εγγονής του, Άννας Στράτου Παγιουμτζή

Η Άννα Στράτου Παγιουμτζή, επαναφέρει στο προσκήνιο μερικά από τα πιο αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια, αφιερωμένα στη μνήμη του αείμνηστου παππού της, σπουδαίου ρεμπέτη Στράτου Παγιουμτζή.

Η Άννα Στράτου Παγιουμτζή, επαναφέρει στο προσκήνιο μερικά από τα πιο αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια, αφιερωμένα στη μνήμη του αείμνηστου παππού της, σπουδαίου ρεμπέτη Στράτου Παγιουμτζή.

Για το τι την ώθησε να επανακυκλοφορήσει τα τραγούδια του Στράτου Παγιουμτζή η ίδια απαντά: «Πρώτα απ’ όλα, η αγάπη για τον παππού μου και κορυφαίο του ρεμπέτικου τραγουδιού. Έπειτα το παράπονο που νιώθω γιατί για τον Στράτο Παγιουμτζή δεν έγιναν ποτέ τα αφιερώματα, οι αναφορές, οι εκπομπές όπως έγιναν για παράδειγμα για τον Μάρκο Βαμβακάρη. Κι αυτοί οι δύο ήταν σαν αδέρφια. Και γράφανε μαζί. Ήταν λοιπόν ένα όνειρο ζωής και είμαι περήφανη και χαρούμενη που το πραγματοποιώ»

Ο Στράτος Παγιουμτζής έφυγε από τη ζωή όταν η Άννα Στράτου Παγιουμτζή ήταν δεκατεσσάρων χρόνων. Μεγαλωμένη με τα ακούσματα του ρεμπέτικου και του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού η εγγονή του θυμάται στο σπίτι τους να συναντιούνται με τον Στράτο και να ηχογραφούν μαζί μεγάλες μορφές όπως ο Βαμβακάρης, ο Παπαϊωάννου, ο Ζαμπέτας.

Η Άννα Στράτου Παγιουμτζή πιστεύει ότι το ρεμπέτικο δεν αποτελεί μόδα αλλά βρίσκεται βαθιά ριζωμένο στις καρδιές. Σκοπός της είναι να επαναφέρει τα ρεμπέτικα τραγούδια στο προσκήνιο με έναν δικό της «ίσως λίγο πιο σύγχρονο τρόπο», για να αγαπηθούν και από τις νεότερες γενιές.

Εκτός από τα τρία πολύ χαρακτηριστικά τραγούδια του Στράτου Παγιουμτζή που έχουν ήδη κυκλοφορήσει («Ο πασατέμπος», «Αλήτη μ’ είπες μια βραδιά», «Στης Πεντέλης τα βουνά»), θα υπάρξουν και άλλα από τον Σεπτέμβρη με σκοπό το θαυμάσιο μουσικό έργο του Στράτου Παγιουμτζή να φτάσει σε περισσότερους ακροατές και να αγγίξει περισσότερες καρδιές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: