“Το καφέ-Αμάν” με κλαρίνο, ούτι, κιθάρα και φωνή, απόψε στο Από Κοινού Θέατρο 

Η αξιόλογη μουσική παρέα  επιστρέφει στο Από Κοινού Θέατρο για μια μοναδική  νοσταλγική βραδιά την Παρασκευή 14 Ιουνίου – Θα μας ταξιδέψει στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αι. με τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο των καφέ-Αμάν της εποχής αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μ.Ασίας και της Κωνσταντινούπολης. 

“Το καφέ-Αμάν”

με κλαρίνο, ούτι, κιθάρα και φωνή

η αξιόλογη μουσική παρέα  επιστρέφει

στο

Από Κοινού Θέατρο 

για μια μοναδική  νοσταλγική βραδιά

την Παρασκευή 14 Ιουνίου

στις 21:00

Η τετραμελής παρέα μουσικών που απαρτίζεται από τους: Απόστολο ΚαρποντίνηΕλένη ΚοκκάλαΠαναγιώτη Κολοβό και Μίνα Σιγάλα, θα μας ταξιδέψει στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα με τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο των καφέ-Αμάν της εποχής αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μ.Ασίας και της Κωνσταντινούπολης.

Από τη σκηνή του Από Κοινού θα έχουμε τη χαρά, την Παρασκευή 14/6, να απολαύσουμε την παρέα των εξαίρετων μουσικών να ερμηνεύει κομμάτια σπουδαίων συνθετών εκείνης της εποχής, όπως των : Σέμση, Τούντα, Σκαρβέλη, Καρίπη κ.ά.

Πότε : Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

            στις 21:00

Που : στο Από Κοινού Θέατρο

            Ευπατριδών 4, Γκάζι

γενική είσοδος: 8€

κρατήσεις θέσεων: 211 4057249

 

Τα μέλη της μουσικής παρέας

Απόστολος Καρποντίνης

(κιθάρα)

Ο Απόστολος Καρποντίνης από μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον του για τη μουσική και ειδικά για την κιθάρα. Είναι διπλωματούχος απόφοιτος της τάξης κλασσικής κιθάρας του Ευάγγελου Ασημακόπουλου από το ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses επιφανών κιθαριστών, έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς κλασσικής κιθάρας αποσπώντας διακρίσεις και πρώτα βραβεία ενώ έχει συμμετάσχει κατ’ επανάληψη σε συναυλίες κλασικής, έθνικ, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

 

Κοκκάλα Ελένη

(ούτι)

Η Ελένη Κοκκάλα είναι απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης, και πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου, από όπου αποφοίτησε με ειδίκευση στο ούτι. Μέσα από την πρακτική της άσκηση συνεργάστηκε με το Μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος του Ross Daly στην Κρήτη, όπου μετέπειτα συμμετείχε και ως μέλος της ορχήστρας Μίτος. Έχει μαθητεύσει δίπλα στους: Κυριάκο Ταπάκη, Ευγένιο Βούλγαρη, Μπάμπη Παπαδόπουλο, Χάρη Λαμπράκη, Μάρθα Μαυροειδή, Yurdal Tokcan, Omer Erdogdular, Ross Daly, κ.α. Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας, μουσικό-θεατρικές παραστάσεις, ηχογραφήσεις δίσκων και σε αφηγήσεις παραμυθιών ως μουσικός. Από το 2016 εδρεύει στην Αθήνα ως μουσικός, παίζοντας σε μουσικές σκηνές και στέκια του κέντρου και των περιχώρων.

 

 Παναγιώτης Κολοβός

(κλαρίνο)

O Παναγιώτης Κολοβός είναι απόφοιτος του Μουσικού́ Σχολείου Ξάνθης και πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου, με ειδίκευση στο παραδοσιακό κλαρίνο (2015). Το 2022 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Τροπική μουσική της Μεσογείου και την παλαιά μουσική, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια στο Μουσικό Εργαστήριο “Λαβύρινθος” με καθηγητή́ τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο (2008) και στο φεστιβάλ Ανατολικής μουσικής στην Ξάνθη , με καθηγητές τον Μάρκο Σκούλιο, τον Γιώργο Ψάλτη, τον Χρήστο Μπαρτζόπουλο, τον Ιωάννη Κατσούλη και τον Δημήτρη Παναγούλια (2016).Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες με πλήθος αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, όπως οι, Σόλων Λέκκας, Γιάννης Νιάρχος, Γιάννης Διονυσίου, Νίκος Ανδρίκος, Γιώργος Ψάλτης, Ηλίας Μαντικός, Αντώνης Απέργης, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Αρετή́ Κετιμέ, Ιφιγένεια Ιωάννου, Sinafi Trio. Από́ το 2015 μέχρι το 2022 δίδαξε στα μουσικά́ σχολεία της Κομοτηνής, της Μυτιλήνης, των Ιωαννίνων και του Ιλίου. Επίσης δίδαξε στο Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής (ΚΕ.Σ.Α.Μ) (2016-2017) Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, ασχολείται ενεργά με τη διδασκαλία του Παραδοσιακού Κλαρίνου, έχοντας οργανική θέση στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.

 

Μίνα Σιγάλα

(φωνή)

Η Μίνα Σιγάλα είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Κατά την διάρκεια των σπουδών της μαθήτευσε δίπλα στους Μάνο Κουτσαγγελίδη, Ανδρέα Καρακότα, Μπάμπη Παπαδόπουλο, Κυριάκο Ταπάκη. Επίσης έχει υπάρξει μαθήτρια των Βασίλη Ρακόπουλο, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Χρήστο Τσιαμούλη, Ιωάννα Εμμανουήλ, Lucia Stanescu, Βικτώρια Ταγκούλη, Ahmet Erdogdular, Νίκο Ανδρίκο, Sheila Jordan. Παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές της στο σύγχρονο τραγούδι με δασκάλα τη Νατάσσα Φλουρή. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και φεστιβάλ διαφόρων μουσικών ειδών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: