«Πολεμάμε και τραγουδάμε» στο Σπόρτινγκ – Παρουσίαση του Λευκώματος του ΚΚΕ για τον Δεκέμβρη – Συναυλία αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι

Το λεύκωμα «1944. Η Απελευθέρωση της Αθήνας και η ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη. Ντοκουμέντα και διδάγματα» παρουσιάζεται σε κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι.

Το λεύκωμα «1944. Η Απελευθέρωση της Αθήνας και η ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη. Ντοκουμέντα και διδάγματα» παρουσιάζεται σε κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 15 του Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ (Ηλία Ζερβού 89, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Ελευθέριος»), τιμώντας τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας και την ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του ’44. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής.

Την παρουσίαση του λευκώματος, θα ακολουθήσει συναυλία – αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι ρεμπέτικα της Κατοχής και διεθνιστικά τραγούδια. Τραγουδούν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Στάθης Δρογώσης, Κώστας Θωμαΐδης, Νατάσσα Μουσάδη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Τσακνής και Μανώλης Φάμελλος. Η ενορχήστρωση είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έκθεση αρχειακού υλικού του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), με τίτλο «Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ».

Η έκθεση λειτουργεί τις εξής μέρες και ώρες:

Τετάρτη 5 μ.μ. – 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. – 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 5 μ.μ. – 8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου. Το απόγευμα της Κυριακής 15 Δεκέμβρη, η έκθεση δεν θα λειτουργήσει λόγω της εκδήλωσης στο Σπόρτιγκ.

Για ομαδικές επισκέψεις, τηλέφωνο στο 210.5282.607 (Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ. – 12 μ. και 6 – 8 μ.μ.). Ανεξάρτητα από τις οργανωμένες επισκέψεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για επισκέπτες οποιαδήποτε στιγμή της λειτουργίας της έκθεσης.

Εκθεση εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», που κυκλοφόρησαν από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, λειτουργεί στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Αθήνα (Μαυροκορδάτου 1-3), τις μέρες και ώρες λειτουργίας του. Συγκεκριμένα: Δευτέρα 9 π.μ. – 4 μ.μ., Τρίτη 9 π.μ. – 8 μ.μ., Τετάρτη 9 π.μ. – 4 μ.μ., Πέμπτη 9 π.μ. – 8 μ.μ., Παρασκευή 9 π.μ. – 8 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. – 3 μ.μ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: