Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: «Εμείς ερχόμαστε από τη λάσπη…»

“Έχουμε ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνάει από τα χέρια μας για να είναι καθαρά. Όχι με όρους τηλεθέασης, αλλά κόντρα με τις πολιτικές που έκαναν λίμνη το μεγαλύτερο κάμπο της χώρας.”

«Έρχομαι από τη λάσπη. Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο, από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γιοφύρια, από τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Ερχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας…», ανάφερε μεταξύ άλλων ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη συναυλία που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα στην Τεχνόπολη, στηλιτεύοντας παράλληλα την απουσία κρατικής στήριξης, ενώ κριτική άσκησε και στον δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο.

Στα όσα ανέφερε ο Αλ. Ιωαννίδης απάντησε με τον «γνωστό» του τρόπο ο δήμαρχος Βόλου. Απέναντι στις χυδαιότητες που ακούστηκαν, πήρε θέση με ανακοίνωσή του και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στηρίζοντας τον δημιουργό.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται:

Κάπου εκεί μέσα στη λάσπη αναμοχλεύονται οι πολιτικές που πνίξανε το λαό του Βόλου, της Λάρισας και όλης της Θεσσαλίας. Κάπου εκεί ανάμεσα στα λύματα, και εν είδει δυσοσμίας τοπικού άρχοντα και πολιτικής μπόχας, ακούσαμε πως κάποιος “γνώριμος” δήμαρχος τα έβαλε με έναν αγαπητό μουσικό επειδή είπε τα αυτονόητα.

Η στήριξή μας πρώτα απ’ όλα στο λαό του Βόλου και έπειτα σε κάθε συνάδελφο που με θάρρος αναδεικνύει τους διάφορους ηθικούς αυτουργούς είναι δεδομένη. Έχουμε ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνάει από τα χέρια μας για να είναι καθαρά. Όχι με όρους τηλεθέασης, αλλά κόντρα με τις πολιτικές που έκαναν λίμνη το μεγαλύτερο κάμπο της χώρας.

Συνεχίζουμε τη συλλογή ειδών για όσους σήμερα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. όχι από φιλανθρωπία αλλά γιατί και οι δικές μας ανάγκες έχουν πεταχτεί στις λάσπες. Γιατί πολλοί από μας ήμασταν τα προηγούμενα θύματα και κάποιοι θα είμαστε τα επόμενα όσο η κοινωνία μας είναι στα δεσμά του ατομικού κέρδους των λίγων. Η οργανωμένη πάλη μας είναι ο μόνος δρόμος να μπουν οι ανάγκες μας στο προσκήνιο. Αυτό το ποτάμι μπορεί να σαρώσει  και να ρίξει στη θάλασσα τη γνώριμη αυτή πολιτική και τους γνώριμους εκπροσώπους της για να βρουν οι ανάγκες των πολλών το δρόμο τους.

▶️ Εμείς ερχόμαστε από τη λάσπη γιατί σε αυτήν βουτήξαμε, σωματεία και φορείς, επιτροπές κατοίκων, για να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται. Με αλληλεγγύη, οργάνωση και αγώνα θα βγούμε από τη λάσπη καθαροί, ξανά στη σκηνή τραγουδώντας για το δοκιμαζόμενο λαό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: