Μια καρτ ποστάλ από την Κόλαση: Ο νέος δίσκος των «Φράξια»

Συνεπείς και ακέραιοι με τις ιδέες και τα προτάγματα που υπηρετούν εδώ και χρόνια – πράγμα διόλου αυτονόητο ειδικά σ’ αυτές τις εποχές – οι Φράξια παραμένουν «χαλίκι στα παπούτσια τους» και «κόμπος στο λαιμό τους»

Μετά από τα «Στιγμιότυπα ανυπόφορης αλήθειας», εκείνο το 6λεπτο project που κυκλοφόρησαν στις αρχές του 2021 με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων του Ελληνικού Κράτους και που στην ουσία αποδείχτηκε προάγγελος για το τι θα ακολουθούσε, οι Φράξια επέστρεψαν με νέο ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Καρτ ποστάλ από την κόλαση».

Συνεπείς και ακέραιοι με τις ιδέες και τα προτάγματα που υπηρετούν εδώ και χρόνια – πράγμα διόλου αυτονόητο ειδικά σ’ αυτές τις εποχές – οι Φράξια παραμένουν «χαλίκι στα παπούτσια τους» και «κόμπος στο λαιμό τους» και συνεχίζουν να εκπροσωπούν εκείνη την καλλιτεχνική διανόηση που υπηρετεί το αξίωμα της άρνησης, που αρνείται το υπάρχον και το ανατέμνει καταγγέλλοντας το υπό το πρίσμα μιας αυστηρής και αιχμηρής κριτικής ματιάς, αφού οτιδήποτε άλλο για εκείνους είναι απλά δημόσιες σχέσεις και «σαλιαρίσματα αναγνώρισης». «Στην εποχή της μεσοβέζικης σιωπής» λοιπόν, οι Φράξια επιλέγουν να πάρουν θέση για ακόμα μια φορά, στέλνοντας ένα καρτ ποστάλ «από το Άουσβιτς των Βαλκανίων» κι αυτή τους η στάση είναι απόλυτα συνειδητή και «θέμα απόφασης, όχι τύχης»…

Το άλμπουμ περιέχει 8 νέα tracks, προετοιμάστηκε στη Νίκαια σε παραγωγές του Reiman, καθώς και στο «Ανάχωμα» στον Βύρωνα και ηχογραφήθηκε στην Κυψέλη στο studio Cell 11364 με ηχολήπτη τον Brak. Οι στίχοι και η ερμηνεία είναι όπως πάντα του Dave και συμμετέχουν ο Dj Millman και ο Μαύρη Παλίρροια. Οι φωτογραφίες και η επιμέλεια των εξωφύλλων είναι της Βίκυς Κάπα. Ο δίσκος κυκλοφορεί από το κανάλι τους στο youtube ( Φράξια Official ) και από το Bandcamp με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.

Bandcamp: https://fraxia.bandcamp.com/album/-

YouTube: https://m.youtube.com/playlist?list=PLFGvqTgLLybnB01S4wkv78WthoG_ArC23

Facebook Official page: https://m.facebook.com/100047362722071/

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: