Μάνια Βλαχογιάννη: “Έπος Καρδιάς” / “Δέησις”- Δυο τραγούδια σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη

Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή η σοπράνο crossover και μουσικός Μάνια Βλαχογιάννη μαζί με το συνθέτη – μουσικό Κώστα Νούσια παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, σε ποίηση του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.

Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή η σοπράνο crossover και μουσικός Μάνια Βλαχογιάννη μαζί με το συνθέτη – μουσικό Κώστα Νούσια παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, σε ποίηση του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.

Στο νέο της single με τίτλο “Έπος Καρδιάς & Δέησις”- 2 τραγούδια σε ποίηση Κ.Π. Καβάφηη Μάνια Βλαχογιάννη ερμηνεύει με ξεχωριστή εκφραστικότητα δύο μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή που αποτυπώνουν βασικές θεματικές της καβαφικής ποίησης: τον έρωτα και τον θάνατο.

Μάνια Βλαχογιάννη: "Έπος Καρδιάς" / "Δέησις"- Δυο τραγούδια σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη

Μάνια Βλαχογιάννη: “Έπος Καρδιάς” / “Δέησις”- Δυο τραγούδια σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη

Το βαθιά λυρικό ερωτικό τραγούδι ‘Επος Καρδιάς αποτελεί την πρώτη δισκογραφική μελοποίηση του ομότιτλου ποιήματος του Κ.Π. Καβάφη από το μουσικοσυνθέτη Κώστα Νούσια. Πρόκειται για ένα ποίημα που συγκαταλέγεται στα Κρυμμένα ή, Ανέκδοτα έργα του ποιητή από τη ρομαντική περίοδο της δημιουργίας του (1886).

Οι ευρηματικές μελωδίες σε συνδυασμό με την πλούσια ενορχήστρωση του συνθέτη και η αισθαντική, καθάρια φωνή της Μάνιας Βλαχογιάννη αποδίδουν με σαγηνευτικό τρόπο τη λυρικότητα των στίχων και ανοίγουν ένα μουσικό παράθυρο σε αλλοτινές νοσταλγικές εποχές.

Η σοπράνο crossover και μουσικός Μάνια Βλαχογιάννη

Το τραγούδι Έπος Καρδιάς ανέβηκε στην #1η θέση των Ελληνικών Μουσικών Charts την πρώτη μέρα της επίσημης κυκλοφορίας του single.

Η Δέησις είναι το δεύτερο μελοποιημένο ποίημα του σπουδαίου Έλληνα ποιητή που περιλαμβάνεται στο νέο singe της πολυτάλαντης ερμηνεύτριας, ένα ποίημα – προσευχή (1898), από τα Αναγνωρισμένα ποιητικά έργα του Κωνσταντίνου Καβάφη, το οποίο μελοποιήθηκε μέχρι σήμερα από διάφορους συνθέτες και αγαπήθηκε από το κοινό.

Ακούστε τα τραγούδια:

Η Μάνια Βλαχογιάννη με μια μοναδική ευαισθησία και σφρίγος στην ερμηνεία και ο Κώστας Νούσιας με το πηγαίο μουσικό του ένστικτο εισχωρούν με ευλάβεια στο στίχο του ποιητή και αποδίδουν πιστά το βάθος και την ουσία του.

Μια ομάδα εξαίρετων μουσικών πλαισιώνουν την crossover ερμηνεύτρια στη νέα και ιδιαίτερα σημαντική δισκογραφική της δουλειά, αποδίδοντας ιδανικά το χρώμα και το ήθος των στίχων και της μουσικής:

Η Μιρέλα Ρούτση, Κορυφαία Α΄ στα βιολοντσέλα της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και Κορυφαία Β΄ της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής

Η Αλεξάνδρα Νούσια στο βιολί, σολίστ, μέλος της νεανικής ορχήστρας Ολλανδίας, της Καμεράτας, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Αθηνών  κ.ά.

Ο διακεκριμένος κιθαρίστας και μαντολινίστας Μιχάλης Σουρβίνος στο μαντολίνο

Ο μουσικός και μηχανικός ήχου Γιώργος Πρινιωτάκης στην κιθάρα

Οι διακεκριμένοι πιανίστες Νίκος Κασιούρας και Μιχάλης Παπαγεωργίου

Και ο συνθέτης των δύο τραγουδιών Κώστας Νούσιας στο σαξόφωνο.

To single “Έπος Καρδιάς & Δέησις”- 2 τραγούδια σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη της Μάνιας Βλαχογιάννη είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής, το Spotify και το You Tube από τη δισκογραφική εταιρία FM Records.

 

Έπαιξαν οι μουσικοί (αλφαβητικά):

Νίκος Κασιούρας, πιάνο

Αλεξάνδρα Νούσια, βιολί

Κώστας Νούσιας, σαξόφωνο

Μιχάλης Παπαγεωργίου, πιάνο

Γιώργος Πρινιωτάκης, κιθάρα

Μιρέλα Ρούτση, βιολοντσέλο

Μιχάλης Σουρβίνος, μαντολίνο

 

Ηχογράφηση/Μίξη/Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης

Artracks Recording Studios https://www.artracks.gr/el/

 

Photo credits : Μάνος Μανιός

H Φωτογράφηση έλαβε στον Πολυχώρο «Αίτιον»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: