Η Κατιούσα προτείνει: Μπάμπης Γκολές – Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα

Ο Μπάμπης Γκολές υπηρέτησε άξια το λαϊκό τραγούδι για δεκαετίες και ανήκει στους καλλιτέχνες που «μετέφεραν» με γνώση και σεβασμό το ρεμπέτικο στις νεότερες γενιές. Στάθηκε αλληλέγγυος στον τιτάνιο απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο, ενώ είχε λάβει μέρος σε αρκετά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπου τραγουδούσε ανιδιοτελώς,

Ο Μπάμπης Γκολές υπηρέτησε άξια το λαϊκό τραγούδι για δεκαετίες και ανήκει στους καλλιτέχνες που «μετέφεραν» με γνώση και σεβασμό το ρεμπέτικο στις νεότερες γενιές.

Γεννήθηκε στις 5 του Νοέμβρη 1947 και έφυγε από τη ζωή πρόωρα, χτυπημένος από τον καρκίνο, στις 11 του Γενάρη 2015.

Ο Μπάμπης Γκολές ξεκίνησε από την Πάτρα, αυτοδίδακτος, παίζοντας κιθάρα και ούτι από τα 8 του χρόνια και μπουζούκι από τα 12. Ως συνθέτης και τραγουδιστής γνώρισε τους περισσότερους μεγάλους του ρεμπέτικου και συνεργάστηκε μαζί τους.

Εκτός από μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής και ρεμπέτης ο Μπάμπης Γκολές συμμετείχε στα κοινά. Δεν ξεχνιέται ότι στάθηκε αλληλέγγυος στον τιτάνιο απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο, είχε λάβει μέρος σε αρκετά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπου τραγουδούσε ανιδιοτελώς, και στήριζε με δηλώσεις του πάντα το ΚΚΕ.

Η Κατιούσα σας προτείνει να δείτε τον Μπάμπη Γκολέ στην εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα». Μια εξαιρετική εκπομπή σε επιμέλεια και παρουσίαση του Πάρη Μήτσου, που προβαλλόταν τα προηγούμενα χρόνια από την τηλεόραση «902 TV», ενώ σημειώνει τηλεοπτική παρουσία και στις μέρες μας.

Στο εκπομπή ο θεατής έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Μπάμπη Γκολέ μαζί με τους φίλους του μουσικούς, να ερμηνεύει με το δικό του μοναδικό τρόπο γνωστά αγαπημένα τραγούδια αλλά και άγνωστα ρεμπέτικα. Ο ρεμπέτης επίσης μιλάει για την καλλιτεχνική του πορεία, για την κατάσταση στο τραγούδι και άλλα ενδιαφέροντα, με αποτέλεσμα από την συζήτηση να προκύπτουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για πρόσωπα και γεγονότα του χώρου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: