Η φαντασία στην εξουσία

Το πάντα επίκαιρο τραγούδι του Στέλιου Βαμβακάρη και του Πάνου Ηλιόπουλου συναντάει τους Magic de Spell

Γκουχ γκουχ, ακολουθεί διθύραμβος (ένας ακόμα δηλαδή αλλά είπαμε αδυναμίες είναι αυτές).

Τρία, φαινομενικά, άσχετα γεγονότα μεταξύ τους βρίσκουν σημείο επαφής μέσα από το νέο videoclip των Μagic de Spell.

6 Δεκέμβρη 2008 και ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει δολοφονημένος από όργανο της τάξης.

6 Δεκέμβρη 1990 και ο εμβληματικός εκπρόσωπος της ελληνικής ροκ σκηνής Παύλος Σιδηρόπουλος «φεύγει» νικημένος από την κατάρα των ναρκωτικών.

1968 και στη Γαλλία το σύνθημα των φοιτητών «η φαντασία στην εξουσία» δονεί  τον αέρα.

Το τραγούδι «Η φαντασία στην εξουσία» γράφτηκε από έναν πρωτοπόρο μουσικό, τον Στέλιο Βαμβακάρη που κατάφερε με εξαιρετικό τρόπο να παντρέψει το ρεμπέτικο με την blues. Σε στίχους Πάνου Ηλιόπουλου και με τον Παύλο Σιδηρόπουλο στην ερμηνεία, «Η φαντασία στην εξουσία» ηχογραφείται για πρώτη φορά το 1986 από τους «Ρομαντικούς Παραβάτες» και αμέσως  κατακτά τον χώρο στη δισκοθήκη του κάθε ανθρώπου που σέβεται τα αυτιά και την ψυχή του.

Κάπου εδώ μπαίνουν και οι Magic de Spell. Με μία ζωντανή ηχογράφηση επαναφέρουν το πάντα επίκαιρο κομμάτι «Η φαντασία στην εξουσία» και δημιουργούν το καινούργιο τους videoclip. Συνοδοιπόρος τους σε αυτή την πολύ όμορφη προσπάθεια ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος που με τις φωτογραφίες του, σε ένα βάθος 12 χρόνων, παρουσιάζει τον αγώνα και την διαρκή πάλη για μία καλύτερη κοινωνία, για έναν αύριο χωρίς κηφήνες και elit. Το αποτέλεσμα της κοινής αυτής προσπάθειας είναι αναμενόμενα εντυπωσιακό. Η πρεμιέρα της νέας δουλειάς των Magic de Spell και του Μάριου Λώλου κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 και θα την δείτε  στον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=2WMxAVoqZrE&feature=youtu.be

Υγ. κάποτε, γνωστός πολιτικός (από αυτούς που παίζει να μην έχουν βγει ποτέ από την γυάλα τους και σίγουρα χωρίς ένσημα) χώριζε τον κόσμο σε προνομιούχους και μη προνομιούχους πολίτες με στόχο να συκοφαντήσει μία απεργία (σπάνιο ε;). Χρόνια μετά θα τον «δικαιώσω» ως προς τον όρο που χρησιμοποίησε τουλάχιστον. Είμαι μέσα σε αυτούς τους προνομιούχους που έχουν ήδη ακούσει το τραγούδι, είδα το videoclip και πολύ το χαίρομαι…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: