Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σπυρόπουλος, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Σπυριδούλα»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο τραγουδιστής Νίκος Σπυρόπουλος, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού ροκ συγκροτήματος «Σπυριδούλα» που συνεργάστηκε με τον «πρίγκιπα» της ροκ Παύλο Σιδηρόπουλο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο τραγουδιστής Νίκος Σπυρόπουλος, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού ροκ συγκροτήματος «Σπυριδούλα».

Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή μέσω Facebook, ο Δημήτρης Πουλικάκος.

Οι «Σπυριδούλα» σχηματίστηκαν το Νοέμβρη του 1977 από τους Βασίλη Σπυρόπουλο (κιθάρα), τον αδερφό του Νίκο (κιθάρα) τον Αντρέα Μουζακίτη (ντραμς), τον Μάκη Μπλαζή (μπάσο) και τους Κώστα Κουρεμένο και Γιώργο Κοτσμανίδη στα φωνητικά. Το 1978 έσμιξαν με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, μετά από «προξενιό» του Δημήτρη Πουλικάκου, με σκοπό την ηχογράφηση του δίσκου «Φλου». Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1979 και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ του ελληνικού ροκ, με εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις και συνεχίζει να επανεκδίδεται μέχρι τις μέρες μας.

Στο βίντεο ο Νίκος Σπυρόπουλος ερμηνεύει το θρυλικό κομμάτι «Μπάμπης ο Φλου» των «Σπυριδούλα» (πρώτη εκτέλεση: Παύλος Σιδηρόπουλος). Στην ηλεκτρική κιθάρα, δίπλα του, ο αδελφός του Βασίλης Σπυρόπουλος:

 

Δείτε ακόμα:

Τα χρόνια περνούν, τα τραγούδια όχι: «Οι σοβαροί κλόουν»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: