80 χρόνια Μάνος Λοΐζος (35 χρόνια απουσίας)

Μερικά από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια θα ακουστούν στη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, την Πέμπτη 7 του Σεπτέμβρη, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννησή του. Ένα μουσικό ταξίδι με τις μελωδίες του αξέχαστου δημιουργού και τις φωνές των Γ. Νταλάρα, Β. Παπακωνσταντίνου, Μ. Πασχαλίδη και Ασπ. Στρατηγού.

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη γέννησή του (22 Οκτώβρη 1937) και 35 φυσικής απουσίας  του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου («έφυγε» στις 17 του Σεπτέμβρη 1982), του μαχητικού όσο και τρυφερού και ευαίσθητου τροβαδούρου που δεν συμβιβάστηκε με την κοινωνική αδικία, και με την τέχνη του και τη στάση ζωής του πήρε ξεκάθαρα θέση στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής του, επιλέγοντας συνειδητά την πλευρά των αδικημένων, «την πλευρά του ονείρου» και της στράτευσης στον αγώνα για τη νέα κοινωνία.

Ο Μάνος Λοΐζος έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή αφήνοντας κληρονομιά και παρακαταθήκη στο λαό που αγάπησε και υπηρέτησε τα θαυμάσια τραγούδια του. Τα τραγούδια του αγαπημένου μας Μάνου, ολοζώντανα και «αείφυλλα», συντροφεύουν τις γλυκές και δύσκολες στιγμές μας, τα καρδιοχτύπια και τα όνειρά μας, ενώνουν τις παρέες, τα θέλω και τα οράματά μας· δεν έπαψαν να τραγουδιούνται «στη δουλειά και στον αγώνα», να εμπνέουν, και να δονούν τις καρδιές στις αγωνιστικές διεκδικήσεις και στις διαδηλώσεις των εργαζομένων, του λαού μας.

Τίποτα δεν πάει χαμένο, Αχ χελιδόνι μου, Καλημέρα ήλιε, Σ’ ακολουθώ, Έχω έναν καφενέ, Όλα σε θυμίζουν, Ο 3ος Παγκόσμιος, Ο Λιόντας, Ο δρόμος, Το ακορντεόν, Κι αν είμαι Ροκ, Ήλιε μου σε παρακαλώ, Η δουλειά κάνει τους άντρες, Το δέντρο, Πάγωσε η τσιμινιέρα, Ο φαντάρος…και τόσα ακόμα.

Μερικά από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια θα ακουστούν στη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον αξέχαστο δημιουργό, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 του Σεπτέμβρη, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννησή του.

80 χρόνια Μάνος Λοΐζος (35 χρόνια απουσίας)

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, στενοί φίλοι και συνεργάτες του Μάνου Λοΐζου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του και η νέα ξεχωριστή λαϊκή τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού, θα μας θυμίσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο μεγάλους σταθμούς της καλλιτεχνικής δημιουργίας του σπουδαίου δημιουργού, ερμηνεύοντας  μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του.

Στη μοναδική αυτή συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο (όμως, το Θέατρο Πέτρας είναι μικρό για να χωρέσει σε μια μόνο συναυλία τους φίλους του Μάνου Λοΐζου…) θα συναντηθούν επίσης επί σκηνής έντεκα εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί, οι οποίοι θα καταθέσουν την τέχνη τους αποδίδοντας τα διαφορετικά ηχοχρώματα των τραγουδιών του Μάνου με διαφορετικό τρόπο: Πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης, Πιάνο / keyboards: Ανδρέας Αποστόλου, Ακουστική κιθάρα: Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Drums: Στέφανος Δημητρίου, Μπουζούκι: Γιώργος Μάτσικας, Μπουζούκι: Κώστας Γεδίκης, Κιθάρες Ακουστική / Ηλεκτρική: Απόστολος Βαλαρούτσος, Βιολί: Μαίρη Μπρόζη, Ακορντεόν: Ντίνος Χατζηιορδάνου, Ηλεκτρικό Μπάσο: Δημήτρης Μουτάφης, Τρομπέτα: Περικλής Αλιώπης. Ενορχηστρώσεις ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Την επιμέλεια του ήχου θα έχει ο Παναγιώτης Πετρονικολός και των φώτων ο Γιάννης Δίπλας.

Περισσότερα προσεχώς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: