Να τα χαίρονται τα «βραβεία» τους

Οι …υπηρεσίες της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ αναγνωρίστηκαν δεόντως και γι’ αυτό βρέθηκε στην τελική λίστα με τους 11 δημοσιογράφους που διεκδίκησαν το διεθνές βραβείο του «Prix Europa» για τον «Δημοσιογράφο της Χρονιάς 2022»… που θεσπίστηκε για να «τιμηθεί το έργο δημοσιογράφων που στοχεύουν στην έγκυρη πληροφόρηση και αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς να επηρεάζονται ή να κατευθύνονται από προπαγανδιστικές μεθόδους και λαϊκισμούς»…

Εξοργίζει η κάλυψη του πολέμου από την ΕΡΤ, με την κραυγαλέα φιλο-ισραηλινή προπαγάνδα που σερβίρει η ανταποκρίτριά της, αναμασώντας τα δελτία Tύπου των κρατικών υπηρεσιών Aσφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται για την ίδια πολεμική ανταποκρίτρια που διέπρεψε και στο παρελθόν ως αναμεταδότης της ευρωΝΑΤΟικής προπαγάνδας, όπως πρόσφατα στον πόλεμο της Ουκρανίας και παλιότερα στο Ιράκ. Οι …υπηρεσίες της μάλιστα αναγνωρίστηκαν δεόντως και γι’ αυτό βρέθηκε στην τελική λίστα με τους 11 δημοσιογράφους που διεκδίκησαν το διεθνές βραβείο του «Prix Europa» για τον «Δημοσιογράφο της Χρονιάς 2022».

Οπως αναφέρεται, το βραβείο θεσπίστηκε για να «τιμηθεί το έργο δημοσιογράφων που στοχεύουν στην έγκυρη πληροφόρηση και αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς να επηρεάζονται ή να κατευθύνονται από προπαγανδιστικές μεθόδους και λαϊκισμούς».

Για να καταλάβει κανείς τι βραβείο είναι αυτό, αρκεί να πούμε ότι τελικά το κέρδισε η Ρωσίδα δημοσιογράφος Galina Timchenko, διευθύνουσα σύμβουλος ενός αντι-ρωσικού «ανεξάρτητου» διαδικτυακού ιστότοπου που εδρεύει στη Ρίγα της Λετονίας. Αλλά και πέρυσι, το βραβείο πήγε στην Λευκορωσίδα δημοσιογράφο Darya Chultsova, η οποία είναι επίσης γνωστή για τις αντιρωσικές απόψεις της.

Είναι φανερό, δηλαδή, ότι η βράβευση γίνεται με κριτήριο το πόσο καλά αναπαράγεται η ευρωατλαντική προπαγάνδα σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου από την …ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Μάλλον, λοιπόν, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ έχει βάλει τα δυνατά της εκεί στο Ισραήλ, ώστε να μη χάσει άλλη χρονιά την πρωτιά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Γιατί, όπως φαίνεται, ο ανταγωνισμός με τους άλλους «έγκυρους» και «αντικειμενικούς» συναδέλφους της είναι πράγματι πολύ μεγάλος.

 

Από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: