Εργοδοτική αυθαιρεσία διαρκείας στο “Ποντίκι”

Οι δημοσιογράφοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, ενώ η λέξη “μισθός” μοιάζει με σύντομο ανέκδοτο, για τους εργαζόμενους της σατιρικής εφημερίδας.

Απλήρωτοι για πολλούς μήνες, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάνε τον ένα χρόνο, παραμένουν οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στη σατιρική εφημερίδα “το Ποντίκι”, όπου η λέξη “πληρωμές” αρχίζει να μοιάζει με μαύρο χιούμορ. Δεν πρόκειται ασφαλώς για μεμονωμένο κρούσμα, αλλά για χαρακτηριστική περίπτωση της γενικής κατάστασης και των συνθηκών γαλέρας που επικρατούν στο χώρο του τύπου (έντυπου κι ηλεκτρονικού) και στα ΜΜΕ. Παρακάτω παραθέτουμε την καταγγελία των οργάνων των σωματείων των δημοσιογράφων και τεχνικών.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων (ΕΣΠΗΤ-ΕΤΗΠΤΑ) καταγγέλλουν τις αυθαίρετες και καταχρηστικές πρακτικές που εφαρμόζει η ιδιοκτησία της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ, απέναντι στους εργαζόμενους συναδέλφους, οι οποίοι υπερασπίζονται το αναφαίρετο δικαίωμα της απαίτησης των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους.

Συγκεκριμένα η εργοδοσία, παρά τις δεσμεύσεις της για τη διευθέτηση των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας (δημοσιογράφους & τεχνικούς Τύπου) σε Τριμερή Διαβουλεύσεις στο υπουργείο Εργασίας, εξακολουθεί την παράνομη και καταχρηστική πρακτική της, αφήνοντας απλήρωτους τους συναδέλφους, στους οποίους οφείλονται πλέον δεδουλευμένα πολλών μηνών που μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τον ένα χρόνο.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων:
-διαμηνύουν την έντονη αντίδρασή της στην αυταρχική πρακτική της εργοδοσίας, η οποία απλώς επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την εργοδοτική ασυδοσία που εξακολουθεί να μαστίζει και το χώρο των ΜΜΕ
-υπογραμμίζουν και καθιστούν απόλυτα σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αναλώσιμα προϊόντα προς εκμετάλλευση, και στέκονται αλληλέγγυα στους συνάδελφους που αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα
-θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, προχωρώντας, αν χρειαστεί, σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: