Μεγάλη κινητοποίηση καλλιτεχνών και σπουδαστών – Συνάντηση με πρωθυπουργό – ΠΜΣ: Καμία εμπιστοσύνη σε εξαγγελίες που εδώ και χρόνια έρχονται και διαψεύδονται – Συνεχίζουμε

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, κάτω από την πίεση των αγώνων, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέσα στη βδομάδα θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, για τα ζητήματα που του έθεσαν τα καλλιτεχνικά Σωματεία.

Μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν καλλιτέχνες και σπουδαστές των καλλιτεχνικών σπουδών απαιτώντας να αποσυρθεί εδώ και τώρα το ΠΔ 85/22 και η κυβερνητική τροπολογία. Παράλληλα διατράνωσαν την απαίτησή τους για ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών και ΣΣΕ παντού.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, κάτω από την πίεση των αγώνων, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέσα στη βδομάδα θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, για τα ζητήματα που του έθεσαν τα καλλιτεχνικά Σωματεία.

Παραμένουμε στις επάλξεις, ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι μακρύς απάντησαν οι διαδηλωτές, επισημαίνοντας ότι θα δουν πρώτα τί θα περιλαμβάνουν αυτές οι ρυθμίσεις.

Την Παρασκευή προχωρούν σε 24ωρη απεργία, συνεχίζουν τις πολύμορφες δράσεις τους, ενώ τη Δευτέρα, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών διοργανώνουν μεγάλη συναυλία.

Δηλώσεις καλλιτεχνών μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό:

Η συνάντηση αντιπροσωπείας καλλιτεχνικών Σωματείων με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και  διευρυμένη αντιπροσωπεία υπουργών και παραγόντων υπουργείων ήταν «αποτέλεσμα των μαζικών κινητοποιήσεων Καλλιτεχνών και Σπουδαστών εδώ και δύο μήνες. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι αν δεν ήταν αυτές οι κινητοποιήσεις το θέμα των Καλλιτεχνικών σπουδών δε θα ήταν ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ):

«Μπροστά σε αυτή την πίεση η κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στα αιτήματά μας χωρίς βέβαια να αφήνει στην άκρη την πολιτική της. Χαρακτηριστικό είναι  ότι ο Πρωθυπουργός, μας ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι η κατάργηση του άρθρου 16 στο απώτερο μέλλον. Μάλιστα προσπάθησε να εμφανίσει την απόφασή του αυτή σαν δικαίωση των αιτημάτων μας και αναγνώριση των σπουδών μας. Κάναμε ξεκάθαρο ότι όχι μόνο δε ζητάμε την κατάργηση του άρθρου 16 αλλά γνωρίζουμε από δική μας πείρα τι σημαίνει Ιδιωτική Εκπαίδευση, τι κόστος επωμίζεται κάθε σπουδαστής και τι ανισομετρία δημιουργείται από ένα τέτοιο τρόπο λειτουργίας.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνει σε όλους τους αποφοίτους των Καλλιτεχνικών Σχολών και των Ωδείων τους σημερινούς μισθούς και την μισθολογική εξέλιξη της κατηγορίας ΤΕ.

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε υπερασπίζεται την τελευταία της τροπολογία και δημιουργεί ένα θολό τοπίο σε σχέση με το αν θα ενταχτούμε στο Ειδικό μισθολόγιο ή θα παραμείνουμε στο Ενιαίο μισθολόγιο. Επίσης είναι θολή η δέσμευση για δυνατότητα ένταξης στο δεύτερο έτος του Πανεπιστημίου για τους αποφοίτους των Ωδείων και των άλλων Καλλιτεχνικών Σχολών. Αναρωτιόμαστε τι θα σπουδάζει για 3 χρόνια ένας Διπλωματούχος Σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε την υποβάθμιση των Πτυχίων των Ωδείων στο επίπεδο των ΙΕΚ. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε εξαγγελίες που εδώ και χρόνια έρχονται και διαψεύδονται.  Το Σωματείο μας θα τοποθετηθεί πάνω στη συγκεκριμένη πρόταση που θα φέρει η Κυβέρνηση με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία που αυτή θα περιέχει.

Για τους παραπάνω λόγους, προχωράμε:

Αύριο Τσικνοπέμπτη 16 Φλεβάρη σε μεσημεριανό παραδοσιακό happening στο ΡΕΞ στην Πανεπιστημίου.

Την Παρασκευή 17 Φλεβάρη – Απεργία σε όλους τους χώρους.

Την Κυριακή 19 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι ΓΣ στην αίθουσα “Σάκης Καράγιωργας” στο Πάντειο Πανεπιστήμιο».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: