Ο Μάρτιος στην Πετρούπολη είναι γυναικεία υπόθεση! – Προβολές ταινιών κάθε Τετάρτη από την Κινηματογραφική Λέσχη Πετρoύπολης

Δύο μεγάλου μήκους ταινίες, ένα ντοκιμαντέρ και 5 μικρού μήκους ταινίες θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του αφιερώματος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πετρoύπολης στο Κινηματοθέατρο Πετρούπολης, όλο τον μήνα Μάρτη που είναι αφιερωμένος στη γυναίκα.

Από την ελληνική επαρχία του 1950, στη Γαλλία του 1974, στην Αλγερία του 1997 ως και στην Αθήνα της καραντίνας ταξιδεύουμε, παρέα με γυναίκες όλων των ηλικιών που ο χρόνος και ο χώρος δεν στέκουν εμπόδιο στη συνάντησή τους. Κοινός τόπος αυτής της συνάντησης, οι αγώνες τους απέναντι σε οτιδήποτε στέκει εμπόδιο στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασής τους, στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσής του σώματός τους, στο δικαίωμα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς τους. Υψώνουν τις φωνές τους, που όλες μαζί ηχούν δυνατά, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που αλλάζει πρόσωπο σε κάθε εποχή, αλλά που αφήνει πάνω τους το σκληρό αποτύπωμα της βίας που τη συνοδεύει.

Ελάτε να τις συναντήσουμε και να τις ακούσουμε στο Κινηματοθέατρο Πετρούπολης σε μια σειρά προβολών που έχει οργανώσει η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρoύπολης, όλο τον μήνα Μάρτη που είναι αφιερωμένος στη γυναίκα. Δύο μεγάλου μήκους ταινίες, ένα ντοκιμαντέρ και 5 μικρού μήκους ταινίες θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, με την παρακάτω σειρά.

Τετάρτη 6/3 στις 20:00, Παπίσα/Papicha της Mounia Meddour (Γαλλία, Αλγερία, Βέλγιο, Κατάρ 2019)

Τετάρτη 13/3 στις 20:00, Θυμωμένη Άννυ/Annie Colère της της Blandine Lenoir ( Γαλλία 2022)

Τετάρτη 20/3 στις 20:00, 2 μικρού μήκους ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ: Με δύο φωνές | Φρόσω | So what

Τετάρτη 27/3 στις 20.00, 3 μικρού μήκους ταινίες: Πορφυρή Λεμονιά | Girlhood | Είμαι ελεύθερη

Στο τέλος των προβολών ακολουθεί συζήτηση και στις ελληνικές με την παρουσία των σκηνοθετών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα cinepetroupolis.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: