Η Κατιούσα προτείνει: «Ο δρόμος μας» – Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ

Στις 17-23 του Νοέμβρη 1918 συνήρθε στον Πειραιά το Α’ Πανελλαδικό Σοσιαλιστικό Συνέδριο, ιδρυτικό του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), που το 1924 μετονομάστηκε σε ΚΚΕ.

Στις 17-23 του Νοέμβρη 1918 συνήρθε στον Πειραιά το Α’ Πανελλαδικό Σοσιαλιστικό Συνέδριο, ιδρυτικό του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), που το 1924 μετονομάστηκε σε ΚΚΕ.

Το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας» είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ. Στις 29 του Νοέμβρη 2018 ξεκίνησε το ταξίδι του στους κινηματογράφους, στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου προβαλλόταν επί μήνες. Τον Μάρτη του 2020 διατέθηκε σε dvd μαζί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Καρέ – καρέ μέσα σε 100 λεπτά διατρέχεται η πλούσια Ιστορία του Κόμματος. Κείμενο, εικόνες, πλούσιο αρχειακό υλικό, σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα ενός ολόκληρου αιώνα, αλλά και σημερινά πλάνα από τόπους δουλειάς, από τους αγώνες του ΚΚΕ,  μαζί με πρωτότυπη μουσική και με τραγούδια που έχουν σημαδέψει όλη αυτή την πορεία.

Για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα αποτελούμενη από τους Σήφη Στάμου και Παυλίνα Αγαλιανού, με υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο.

Για το σενάριο και την έρευνα του ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε ομάδα αποτελούμενη από τους Θανάση Λεκάτη, Φάνη Παρρή και Αλέξανδρο Βαλσαμή, με υπεύθυνο τον Γιάννη Κλεφτογιάννη.

Τη διεύθυνση φωτογραφίας έκανε ο Ακης Αποστολίδης. Μουσικά έντυσε το ντοκιμαντέρ η Σοφία Καμαγιάννη. Σπικάζ: Δανάη Κατσαμένη, Μίλτος Δημουλής. Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας.

Εμφανίζονται και αφηγούνται on camera οι: Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής και Λίλα Καφαντάρη. Σε αφηγήσεις, απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ντοκουμέντων δανείζουν επίσης τη φωνή τους οι: Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Καζάκος, Ελένη Γερασιμίδου και Διονύσης Ξενάκης. Συμμετέχουν ακόμα δεκάδες ηθοποιοί και μουσικοί.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

 

Δείτε ακόμα:

Συνέντευξη Κώστα Σταματόπουλου: «Η ιστορία του ΚΚΕ δεν κλείνεται σε ένα ντοκιμαντέρ» ή αλλιώς «Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που ιδρύθηκε το 1918 από το μέλλον»

Ο δρόμος μας – Στους κινηματογράφους το ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: