Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διαλύσει το ιστορικό μας σωματείο»

Η Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων καταγγέλλει τις πρωτοφανείς ενέργειες και τις αντικαταστατικές μεθοδεύσεις του πρώην πρόεδρου της ΕΚΦΑ Βασίλη Στάμου και ορισμένων που τον στηρίζουν, προκειμένου να μετατρέψει την Ένωση σε όργανό τους.

«Τις πρωτοφανείς ενέργειες και τις αντικαταστατικές μεθοδεύσεις του πρώην πρόεδρου της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας (ΕΚΦΑ), Βασίλη Στάμου και ορισμένων που τον στηρίζουν, προκειμένου να μετατρέψει την Ένωσή μας σε όργανό τους», καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων.

Όπως αναφέρει η Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων, «όλοι ξέρουμε ότι από τις 15/11/2023 έχουν παραιτηθεί τα 7 από τα 9 τακτικά μελή του και δεν υφίσταται Διοικητικό Συμβούλιο. Όπως ορίζει το καταστατικό μας, προκειμένου να είναι εμπρόθεσμη και νόμιμη η διοίκηση της ΕΚΦΑ θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές ως τις 15 Δεκέμβρη όμως με ευθύνη των εναπομείναντων 2 μελών του ΔΣ δεν έγινε κάτι τέτοιο. Για αυτό το λόγο μέλη της ΕΚΦΑ προσέφυγαν στις 22/12/2023 στο Πρωτοδικείο προκειμένου να οριστεί προσωρινή διοίκηση και να πραγματοποιηθούν νόμιμες και δημοκρατικές εκλογές ώστε να βγει ένα ΔΣ με υπόσταση, αναγνωρισμένο από όλους τους φορείς. Το δικαστήριο έχει οριστεί για τις 25/01.

Στις 22/01 με παραπλανητική πρόσκληση και χωρίς καμία απόφαση από το ΔΣ αφού δεν υφίσταται τέτοιο, χωρίς να έχουν κατατεθεί ψηφοδέλτια, χωρίς να έχει συγκληθεί Γ.Σ. και να εκλεγεί εφορευτική επιτροπή, χωρίς να οριστούν προθεσμίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων, χωρίς επικυρωμένο μητρώο ταμειακώς εντάξει μελών, πραγματοποιήθηκαν παράνομες εκπρόθεσμες εκλογές και γι΄αυτό το λόγο μη αναγνωρίσιμες από κανένα παραπάνω όργανο (Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδία) αλλά ούτε και από το Πρωτοδικείο με όσα προβλήματα αυτό δημιουργεί, με τη συμμετοχή μόλις 38 μελών (ανάμεσά τους και μη μέλη της ΕΚΦΑ), δηλαδή σχεδόν το 1/3 των ψηφισάντων στις εκλογές του 2021».

«Συνάδελφοι, αυτή η παρακμιακή διαδικασία που μετατρέπει την ΕΚΦΑ σε κλειστό κλαμπ λίγων μελών απαξιώνοντάς την ως συνδικαλιστικό όργανο πρέπει να λάβει τέλος.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διαλύσει το ιστορικό μας σωματείο. Οι συνάδελφοι μέλη της ένωσης έχουν δίκιο να αγανακτούν και να εξοργίζονται από τις απαράδεκτες πρακτικές του πρώην πρόεδρου που εδώ και μήνες διαδέχονται η μία την άλλη με αποκορύφωμα το χθεσινό φιάσκο των δήθεν αρχαιρεσιών.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Φωτορεπόρτερ δεσμευόμαστε ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των επαγγελματιών φωτογράφων να αποφασίζουν ελευθέρα και δημοκρατικά και να εκλέγουν, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, τους εκπροσώπους τους. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω.

Το επαναλαμβάνουμε, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διαλύσει την υπερεκατονταετή Ένωσή μαςΘα προχωρήσουμε ασκώντας κάθε νόμιμη και συνδικαλιστική ενέργεια». 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: