Οι καλλιτέχνες αγκαλιάζουν την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος για δημιουργία έργου για την Παλαιστίνη

“Στόχος είναι να  δυναμώσουμε, και με το εικαστικό μας έργο, την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού που εκφράζεται σε όλο τον κόσμο.”

Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδ0ς (ΕΕΤΕ) για δημιουργία έργου για την Παλαιστίνη έχει ήδη αγκαλιαστεί θερμά από τους καλλιτέχνες!

“Το ΕΕΤΕ, μέσα από κάλεσμά του, απευθύνθηκε στα μέλη του και τους φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών για δημιουργία έργου που θα συμβάλλει στην έκφραση της αλληλεγγύης και στήριξη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, μέσω της πραγματοποίησης μιας – άτυπης – ψηφιακής έκθεσης. Πρόθεση του καλέσματος είναι να δημιουργηθούν εικόνες που να λένε την αλήθεια για τις φρικωδίες που ζει ο παλαιστινιακός λαός από το κράτος- δολοφόνο Ισραήλ και τους σύμμαχους του, να καταδικαστούν τα εγκλήματα του πολέμου και να αναδειχθούν οι επιπτώσεις του στις πλάτες του παλαιστινιακού και των υπολοίπων λαών. Παράλληλα, αναδεικνύει την επικίνδυνη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, με τη διάθεση των βάσεων, υποδομών και εξοπλισμού και καταδεικνύει την παγκόσμια προπαγάνδα των fake news, την απόπειρα συκοφάντησης του πραγματικού αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

Η άμεση και μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΕΕΤΕ είναι συγκινητική! Είναι μια “ζωντανή” παρέμβαση των εικαστικών καλλιτεχνών ενάντια στη θηριωδία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των λαών όλου του κόσμου. Την πρώτη μόλις βδομάδα της πρωτοβουλίας συγκεντρώθηκαν πάνω από 60 συμμετοχές. Όλο και περισσότεροι παράγουν και στέλνουν έργο για την Παλαιστίνη, καθώς η πρωτοβουλία συνεχίζεται και θα συμπληρώνονται οι συμμετοχές” σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα στη σχετική ανακοίνωση του ΕΕΤΕ.

Τα έργα αναρτώνται σταδιακά στη σελίδα του ΕΕΤΕ στο instagram.

Ακολουθούν το κάλεσμα του ΕΕΤΕ και οι όροι συμμετοχής:

Κάλεσμα σε δημιουργία έργου για την Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Το δίκιο βρίσκεται με τους λαούς που αγωνίζονται!

Όσο συνεχίζεται η βάρβαρη επίθεση στη λωρίδα της Γάζας, από το κράτοςδολοφόνο Ισραήλ και τους σύμμαχους του ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ….

Όσο η ελληνική κυβέρνηση γεμίζει τη χώρα μας ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου, διαθέτει υποδομές στρατιωτικό εξοπλισμό στους φονιάδες του λαού της Παλαιστίνης…

Όσο μας βάζει στο στόχαστρο πολεμικών αντιποίνων…

Όσο φουντώνει η παγκόσμια προπαγάνδα των fake news και της συκοφάντησης του πραγματικού αγώνα του λαού της Παλαιστίνης…

…τόσο οι λαοί του κόσμου, από τη Δύση ως την Ανατολή, βγαίνουν στους δρόμους! Διαμαρτύρονται για τα εγκλήματα που συντελούνται, διεκδικούν τη δικαίωση του παλαιστινιακού λαού με δικό του, ανεξάρτητο κράτος.

Παίρνουμε θέση!

Καλούμε τους συναδέλφους να δημιουργήσουν έργο για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη.

Τα έργα θα αναρτώνται σταδιακά στην σελίδα του ΕΕΤΕ στο instagram, με τα στοιχεία του καλλιτέχνη, αρχικά σχηματίζοντας μια άτυπη ψηφιακή έκθεση που θα ταξιδέψει σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Ανάλογα με την συμμετοχή θα κριθεί και θα αποφασιστεί ενδεχόμενη συνέχεια του εγχειρήματος.

Στόχος  είναι να δημιουργήσουμε εικόνες που λένε την αλήθεια για τις φρικωδίες που ζει ο παλαιστινιακός λαός. Να καταδικάσουμε τα εγκλήματα που συντελούνται στις πλάτες του και στις πλάτες των υπολοίπων λαών που δέχονται ή θα δεχτούν τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου.

Στόχος είναι να  δυναμώσουμε, και με το εικαστικό μας έργο, την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού που εκφράζεται σε όλο τον κόσμο.

Τα έργα θα  στέλνονται στο  [email protected] με ονοματεπώνυμο, τίτλο έργου (αν υπάρχει) και την ένδειξη στο πεδίο «Έργο για την Παλαιστίνη».

Το κάλεσμα απευθύνεται και στους φοιτητές/τριες όλων των  Καλών Τεχνών με την υποσημείωση φοιτητής/τρια της Κ.Τ. και το τμήμα (π.χ. φοιτητής/τρια της Α.Σ.Κ.Τ.) μετά το ονοματεπώνυμο και τίτλο έργου (αν υπάρχει)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Φωνογραφημένο ή σκαναρισμένο έργο

RGB

300dpi

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: