Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος: Κάλεσμα σε δημιουργία έργου για την Παλαιστίνη

“Να δημιουργήσουμε εικόνες που λένε την αλήθεια για τις φρικωδίες που ζει ο παλαιστινιακός λαός. Να καταδικάσουμε τα εγκλήματα που συντελούνται στις πλάτες του και στις πλάτες των υπόλοιπων λαών που δέχονται ή θα δεχτούν τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου.”

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος καλεί τους εικαστικούς καθώς και τους σπουδαστές των Καλών Τεχνών να δημιουργήσουν έργο για την Παλαιστίνη. Τα έργα θα αναρτώνται σταδιακά στη σελίδα του ΕΕΤΕ στο Instagram, με τα στοιχεία του καλλιτέχνη, αρχικά σχηματίζοντας μια άτυπη ψηφιακή έκθεση που θα «ταξιδέψει» σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

«Το δίκιο βρίσκεται με τους λαούς που αγωνίζονται!

Οσο συνεχίζεται η βάρβαρη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ και τους συμμάχους του, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ…

Οσο η ελληνική κυβέρνηση γεμίζει τη χώρα μας ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου, διαθέτει υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό στους φονιάδες του λαού της Παλαιστίνης…

Οσο μας βάζει στο στόχαστρο πολεμικών αντιποίνων…

Οσο φουντώνει η παγκόσμια προπαγάνδα των fake news και της συκοφάντησης του πραγματικού αγώνα του λαού της Παλαιστίνης…

…τόσο οι λαοί του κόσμου, από τη Δύση έως την Ανατολή, βγαίνουν στους δρόμους!

Διαμαρτύρονται για τα εγκλήματα που συντελούνται, διεκδικούν τη δικαίωση του παλαιστινιακού λαού με δικό του, ανεξάρτητο κράτος.

Παίρνουμε θέση!

Καλούμε τους συναδέλφους να δημιουργήσουν έργο για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη», σημειώνεται στο κάλεσμα του ΕΕΤΕ.

Ακόμα, επισημαίνεται ότι στόχος του καλέσματος είναι «να δημιουργήσουμε εικόνες που λένε την αλήθεια για τις φρικωδίες που ζει ο παλαιστινιακός λαός. Να καταδικάσουμε τα εγκλήματα που συντελούνται στις πλάτες του και στις πλάτες των υπόλοιπων λαών που δέχονται ή θα δεχτούν τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου.

Στόχος είναι να δυναμώσουμε, και με το εικαστικό μας έργο, την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού που εκφράζεται σε όλο τον κόσμο».

Τα έργα θα στέλνονται στο [email protected] με ονοματεπώνυμο, τίτλο έργου (αν υπάρχει) και την ένδειξη στο πεδίο «Έργο για την Παλαιστίνη».

Οι σπουδαστές της Καλών Τεχνών που επιθυμούν να συμμετάσχουν χρειάζεται να σημειώσουν την ιδιότητά τους, φοιτητής/τρια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Φωνογραφημένο ή σκαναρισμένο έργο, RGB, 300dpi.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: