Δύο εικοσιτετράωρα γεμάτα μουσική και… εικόνα στην Πάτρα – «Η Μαρία Κάλλας εξομολογείται» στο χώρο της Δημοτικής πλαζ

Πλατείες, γειτονιές, το ιστορικό κέντρο, Δημοτικές πλαζ, παραλίες και υπαίθριοι χώροι του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», θα φιλοξενήσουν το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιούνη, μουσικά σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Δύο εικοσιτετράωρα γεμάτα μουσική και …εικόνα, έχει ετοιμάσει και παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, για τον εορτασμό της «Ημέρας Ευρωπαϊκής Μουσικής».

Πλατείες, γειτονιές, το ιστορικό κέντρο, Δημοτικές πλαζ, παραλίες και υπαίθριοι χώροι του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», θα φιλοξενήσουν το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιούνη, μουσικά σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Οι εκδηλώσεις του διημέρου θα μεταδοθούν απευθείας μέσω του καναλιού που έχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός στο you tube στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/channel/UCd0W_JBING6YAQR5M4c70kA/

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 20 Ιούνη 2020

Κουιντέτο Δημοτικού Ωδείου – Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» (ώρα 11.30)

Η Δημοτική Μπάντα στο κέντρο της πόλης (ώρα 10.30 π.μ.)

Συναυλία Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων – Πλατεία Υψηλών Αλωνίων (ώρα 8.30 μ.μ.)

Κυριακή 21 Ιούνη 2020

Δημοτική Μπάντα – Η Μπάντα του Δήμου Πατρέων θα καλύψει με μουσική τις παραλίες της πόλης (ώρα 10.30 π.μ.)

Συναυλία Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», στα δυο νοσοκομεία της πόλης (ΠΠΝΠ ώρα 10.30 π.μ. και «Αγ. Ανδρέας» ώρα 12.00 μεσημέρι.

Δημοτική Πλαζ – Προβολή της ταινίας Μιούζικαλ , «Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται» (ώρα 09.30 μ.μ.)

Ορχήστρα Χορευτικού Δήμου Πατρέων – Εργατικό Συγκρότημα Εγλυκάδας Περιβόλας (ώρα 8.30 μ.μ.)

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία του κοινού και του προσωπικού και η τήρηση τους θα ελέγχεται συνεχώς.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: «Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ»

«Εναρμονισμένη» με το μήνυμα της ημέρας (Ημέρα Ευρωπαϊκής Μουσικής), είναι η προγραμματισμένη για την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, στο χώρο της Δημοτικής πλαζ (πρώην ΕΟΤ), προβολή του Δημοτικού Κινηματογράφου. Είσοδος ελεύθερη.

Τίτλος της ταινίας, «Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται». Το Γαλλικής παραγωγής ντοκιμαντέρ , σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ, μας ξεναγεί στον «κόσμο» της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο. Η απόλυτη καλλιτέχνης, που έγινε διεθνές ίνδαλμα, η γυναίκα που ερωτεύτηκε μοιραία και πέρα από το συνηθισμένο, η ταινία εξομολογείται την ιστορία μιας ζωής ξεχωριστής, σε πρώτο πρόσωπο.

Η Κάλλας αποκαλύπτει τη Μαρία και φανερώνει μια προσωπικότητα φλογερή όσο και ευάλωτη. Η ταινία μας προσφέρει μια σπάνια στιγμή οικειότητας με έναν θρύλο και με όλα τα συναισθήματα συγκίνησης που προκαλεί αυτή η μοναδική φωνή στον κόσμο. Για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά το θάνατό της, η Μαρία Κάλλας, η διασημότερη τραγουδίστρια όπερας, εξιστορεί τη ζωή της με τα δικά της λόγια.

Δεν μιλούν γι’ αυτήν άνθρωποι που την γνώριζαν ή ειδικοί, αλλά η ίδια η Κάλλας μιλά για τον εαυτό της, μέσα από συνεντεύξεις της (εκ των οποίων οι περισσότερες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα), και μέσα από σπάνια αλληλογραφία προς τους φίλους και την οικογένειά της, ερωτικές επιστολές της προς τον πρώτο της σύζυγο, αλλά και μια αποκαλυπτική ερωτική επιστολή προς τον Ωνάση λίγους μήνες πριν χωρίσουν, μας δίνουν πρόσβαση στα συναισθήματα και τις σκέψεις της. (H φωνή της ηθοποιού Fanny Ardant ζωντανεύει τα λόγια της Ντίβας).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: