Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών: Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές μας, σπάμε τη λογική της ανάθεσης (Ψηφοδέλτιο)

Κάλεσμα στους ηθοποιούς μπροστά στις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), που θα διεξαχθούν το διάστημα 15-19 Ιούνη να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της, εκείνους που ήταν και είναι πάντα μπροστά, με ανιδιοτέλεια, στη μάχη για τα δικαιώματά τους απευθύνει η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών.

Κάλεσμα στους ηθοποιούς μπροστά στις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), που θα διεξαχθούν το διάστημα 15-19 Ιούνη να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της, εκείνους που ήταν και είναι πάντα μπροστά, με ανιδιοτέλεια, στη μάχη για τα δικαιώματά τους απευθύνει η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εφορευτική Επιτροπή, οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν:

Στην Αθήνα από την Τετάρτη 15 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουνίου, καθημερινά από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου, Κάνιγγος 33, Αθήνα.

Στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρες 5 μ.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ., την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρες 10 π.μ. μέχρι και τις 7 μ.μ. και την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρες 5 μ.μ. μέχρι και 8 μ.μ.

Στην Πάτρα την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρες 10 π.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ. καθώς επίσης και την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρες 4 μ.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ.

Στον Βόλο την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρες 10 π.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ.

Στην Λάρισα την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρες 10 π.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ.

Στα Χανιά την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρες 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 μ.μ.

Στο Ηράκλειο την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρες 10 π.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ. και την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρες 3 μ.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ.

Στον απόηχο της Γενικής Συνέλευσης, η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» (ΔΕΗ) σε ανακοίνωσή της περιγράφει τα όσα έγιναν στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΗ και τις ευθύνες της απερχόμενης διοίκησης του Σωματείου και καλεί τους ηθοποιούς να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΔΕΗ.

Όπως σημειώνει, η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΗ ξεκίνησε «με δύο ώρες καθυστέρηση και η εισήγηση της διοίκησης με 3 ώρες καθυστέρηση από την ορισμένη ώρα έναρξης…

Να θυμίσουμε ότι οι ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ – ΑΕΝΑΗ, ερχόμενοι πριν από δύο χρόνια στο Σωματείο, ασκούσαν σκληρή κριτική στη διοίκηση της ΔΕΗ για δήθεν εξαντλητικές διαδικασίες», επισημαίνει και τονίζει ότι την περασμένη Τρίτη «όλοι υπήρξαμε μάρτυρες μιας όχι απλώς εξαντλητικής αλλά εντελώς εκφυλισμένης και αντιδημοκρατικής διαδικασίας.

Καταρχάς, ξεκινήσαμε να ψηφίζουμε στην κάλπη τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, πριν ακόμη γίνει συζήτηση στη Συνέλευση και εκφράσουν οι συνάδελφοι τη γνώμη τους για τα πεπραγμένα της διοίκησης. Στη συνέχεια και μετά από τον απολογισμό, εκπρόσωπος της παράταξής μας τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης κατεβάζοντας στο τέλος της ομιλίας πρόταση προς ψήφιση, να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι (χωρίς να διαγραφούν τα χρέη τους) να συμμετάσχουν στις εκλογές με 15 ευρώ και όχι με 72 ευρώ όπως ζητάει η διοίκηση.

Ακολούθησε επί μία ώρα μια παρωδία αυταρχισμού απέναντι στην πρόταση της ΔΕΗ, με τους ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ – ΑΕΝΑΗ, με βρισιές και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, να αρνούνται στο Σώμα της Συνέλευσης να μπει η πρόταση αυτή προς ψήφιση, γιατί φυσικά καίγονται και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση μαζική συμμετοχή στις εκλογές και μαζικό Σωματείο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την προηγούμενη μόλις μέρα προχώρησαν σε διαγραφή 500 συναδέλφων, λόγω χρεών. Είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να μετατρέψουν το Σωματείο σε ένα κλαμπ για λίγους και εκλεκτούς θεωρώντας οι ίδιοι τους εαυτούς τους ως εκλεκτούς.

Εντέλει, μετά από μια ώρα και με κόσμο να έχει κουραστεί και αποχωρήσει, η διοίκηση δέχτηκε να γίνει ψηφοφορία. Κάτω από τον φόβο ότι θα περάσει το ψήφισμα, το κατά τ’ άλλα υπερκομματικό ΔΣ ξαφνικά αποφάσισε και διέταξε ότι δεν υπάρχει απαρτία στη ΓΣ. Η απαρτία όμως ορίζεται στην αρχή μιας Συνέλευσης. Χρησιμοποιώντας δικαιολογίες και ψέματα λοιπόν, προσπάθησαν για ακόμα μια φορά να ακυρώσουν τη θέληση της ΓΣ για συμμετοχή στις εκλογές με 15 ευρώ. Φαίνεται ότι όταν μια απόφαση βολεύει, έχουμε απαρτία, ενώ όταν δεν βολεύει, δεν έχουμε. Η κατά τ’ άλλα νομότυπη διοίκηση έφτασε να συζητάει τον απολογισμό του ΟΕΘ στις 12 τα μεσάνυχτα.

Μέλος της διοίκησης δε, που πληρώθηκε 12.000 ευρώ (!) για παράσταση που έκανε το Σωματείο στο Ηρώδειο – τη στιγμή που ζητούν 72 ευρώ συνδρομή – τόλμησε να αποκαλέσει συναδέλφους που ετεροαπασχολούνται για να μπορούν να ζήσουν πράκτορες άλλων κλάδων.

Ο κλάδος οφείλει να στρέψει τους προβολείς στα δικαιώματά του

Συνάδελφοι, αυτές οι διαλυμένες διαδικασίες δεν συμβαίνουν κατά λάθος ή από απειρία. Η απερχόμενη διοίκηση των ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ – ΑΕΝΑΗ, που κάποιοι από αυτούς θα εμφανιστούν τώρα και με άλλο όνομα (ΣΚΕΨΗ), προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να κουκουλώσουν την αδράνειά τους απέναντι στα ζητήματα που καίνε τον κλάδο και που εδώ και δύο χρόνια αρνούνται να συζητήσουν, στις μόλις 4 συνελεύσεις που έχουν συγκαλέσει μέσα σε τόσο κρίσιμους καιρούς.

Αυτό είναι το ήθος των ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ – ΑΕΝΑΗ. Οι εκλεγμένοι τους είναι μέσα σε όλες τις δουλειές κάνοντας πλάτη στην εργοδοσία και αδειάζοντας τον κλάδο. Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται, για παράδειγμα, ότι κατοχυρώθηκε το συγγενικό δικαίωμα τη στιγμή που γίνεται σφαγή πάνω σ’ αυτό. Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι δεν υπέγραψαν κώδικα δεοντολογίας στο Εθνικό Θέατρο και τόσα άλλα ακόμα.

Το παν, μας λένε, είναι το γράμμα του νόμου. Γι’ αυτό ψήφισαν τον κώδικα δεοντολογίας στο Εθνικό Θέατρο και προσπαθούν να πείσουν για την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Αυτό το Σωματείο τελικά οραματίζονταν; Του νόμου και της τάξης; Ενα Σωματείο αυταρχικό και αποστειρωμένο με επίκληση στη δημοκρατία;

Συνάδελφοι, σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές! Ο κλάδος μας οφείλει να στρέψει τους προβολείς στα δικαιώματά του! Σας καλούμε να στηρίξετε “Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών”, που οι άνθρωποί της ήταν και είναι πάντα εκεί, μπροστά στους αγώνες για τα δικαιώματά μας, με ανιδιοτέλεια. Σας καλούμε να απορρίψετε τους ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ – ΑΕΝΑΗ, οι οποίοι στο Σωματείο δεν έφεραν κάτι νέο όπως διατείνονταν αλλά ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει, προτάσσοντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας και την προσωπική τους καριέρα.

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές μας, σπάμε τη λογική της ανάθεσης. Ο καθένας από μας έχει τη δύναμη στα χέρια του, δίνουμε πνοή στους αγώνες μας!

ΥΓ: Ενα είναι σίγουρο. Με τη νέα διοίκηση θα παρθούν πίσω οι άδικες διαγραφές. Θα ξαναγίνουμε “σωματείο εγγραφών” και όχι “σωματείο διαγραφών”, και θα καλωσορίζουμε όλες και όλους όπως κάναμε πάντα στο Σωματείο μας. Στηρίζουμε “Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών”».

Το ψηφοδέλτιο της ΔΕΗ

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: