ΔΕ Ηθοποιών: Η απεργία της Πρωτομαγιάς δεν είναι απλά μια ανακοίνωση

Η διοίκηση του ΣΕΗ αρνείται να οργανώσει τη μάχη της Πρωτομαγιάς

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών

«H Πρωτομαγιά είναι μέρα – σύμβολο του αγώνα της εργατικής τάξης όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς μας: Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του ’36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

H φετινή Πρωτομαγιά γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο για άλλη μία χρονιά σε συνθήκες πανδημίας, σε συνθήκες που οι λαοί μετρούν τα εκατομμύρια των νεκρών τους.

Φέτος, 135 χρόνια μετά την εργατική εξέγερση στο Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του για τη χώρα μας, κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να καταστήσουν “νόμιμο” το εργοδοτικό ξεσάλωμα που εντείνεται τα τελευταία χρόνια με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων. Νομοθετούν δηλαδή την πλήρη ευελιξία, παρουσιάζοντάς το ακόμα κι ως …ελευθερία!!!

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση περιλαμβάνει ακόμα την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, νέα εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας, ηλεκτρονικό έλεγχο και φακέλωμα στα σωματεία, απελευθέρωση των απολύσεων, μονιμοποίηση και γενίκευση της τηλεργασίας. Όσα δηλαδή αποτελούν διακαή πόθο των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων και εδώ και χρόνια βρίσκονται στα κιτάπια των “βέλτιστων πρακτικών” της ΕΕ, ενώ ήδη εφαρμόζονται, στο όνομα της “θωράκισης” των επιχειρήσεων από την προηγούμενη ακόμα κρίση.

Σ’ αυτήν την κατάσταση, η διοίκηση του σωματείου μας, δεν παίρνει ούτε τώρα τα κατάλληλα μέτρα για την οργάνωση αυτής της μάχης. Στο φόντο του επερχόμενου ανοίγματος των χώρων πολιτισμού, η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ. Άλλωστε, απεργία και απεργιακή συγκέντρωση σημαίνει ενημέρωση, οργάνωση του κλάδου και όχι απλά μια ανακοίνωση.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Mπαίνουμε στην τελική ευθεία της μεγάλης απεργιακής μάχης της Πέμπτης 6 Μάη, για την Εργατική Πρωτομαγιά και στη συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη και ώρα 9 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος στην προσυγκέντρωση των σωματείων.

Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής».

  • Ακόμα, η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που παίρνει για ανοιχτούς χώρους πολιτισμού, με τήρηση όλων των μέτρων, των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με προστασία των εργασιακών όρων διοργανώνει διαδικτυακή συναυλία με τραγούδια από τον κινηματογράφο και ελληνικές σειρές το Σάββατο 8 Μάη στο κανάλι της ΔΕΗ στο «youtube».
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: