Τριάντα χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, ο σοσιαλισμός η μόνη πραγματική διέξοδος για τους λαούς

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση σχετικά με την «τριακοστή επέτειο της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την «τριακοστή επέτειο της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε τα εξής:

«Τριάντα χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση εντείνεται ο αντικομμουνισμός, οι διώξεις των κομμουνιστών. Αυτό το γεγονός εκφράζει αδυναμία και όχι δύναμη για τον καπιταλισμό. Προσπαθείτε να θωρακίσετε το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετείτε. Οι υποσχέσεις σας για ειρήνη κι ευημερία στον καπιταλισμό διαψεύστηκαν. Ανταγωνισμοί, πόλεμοι, επεμβάσεις ιμπεριαλιστών που δολοφονούν και ξεριζώνουν λαούς. Το χρεοκοπημένο σύστημά σας ξεζουμίζει όσους εργάτες δουλεύουν, προκαλεί ανεργία και φτώχεια, οι άστεγοι ψάχνουν στα σκουπίδια.

Στη Σοβιετική Ένωση η ανεργία ήταν άγνωστη λέξη και οι εργαζόμενοι δεν πέθαιναν περιμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι νοσοκομείου ή να βρεθεί οξυγόνο γιατί δεν υπήρχαν όμιλοι της Υγείας να θησαυρίζουν από τον ανθρώπινο πόνο, από την ανάγκη για εμβολιασμό. Δεν έμεναν εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ασφάλιση, δεν δούλευαν οι συνταξιούχοι, δεν έμενε παιδί χωρίς παιδικό σταθμό, η μόρφωση ήταν κατακτημένη.

Ο σοσιαλισμός είναι αυτός που τσάκισε το φασισμό κι ο μόνος που έλυσε για δεκαετίες τα πιο μεγάλα και πιεστικά προβλήματα που βασανίζουν στον καπιταλισμό, δισεκατομμύρια λαούς. Να γιατί – ό,τι και να κάνουν οι μηχανισμοί του συστήματος – ο σοσιαλισμός παραμένει το μέλλον κι η μόνη πραγματική διέξοδος για τους λαούς.»

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: