Το ψέμα και η Πρωταπριλιά γιορτάζουν κάθε μέρα!

Το ΒΗΜΑgazino, η φρουρά στον Φουρθιώτη, το υποκριτικό ταλέντο του Λιγνάδη, το δάκρυ του Κικίλια, παγουρίνο, αστυνομία στα Πανεπιστήμια, αντιπολίτευση-ανέκδοτο. Τι Πρωταπριλιάτικο αστείο να κάνεις όταν σου κάνει πλάκα η πραγματικότητα;

Δεν είναι μόνο οι ψευδείς ειδήσεις (fake news), δεν είναι οι επαγγελματίες ψεύτες που κάνουν καριέρα στο γυαλί και τη Βουλή, δεν είναι οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας που μοιάζουν σαν ψέμα. Είναι όλα όσα ζούμε, τα γεγονότα και βασικά η διαχείρισή τους από τις αρχές.

Γιατί όσα ζούμε το τελευταίο διάστημα είναι σαν κακό σενάριο.

Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει φρουρά σε έναν τηλε-αστέρα και συλλαμβάνει με εντολή του έναν φωτορεπόρτερ. Και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο αστείο.

Η κυβέρνηση παίρνει περιπολικά αντί για λεωφορεία, αστυνομικούς αντί για υγειονομικούς και απολύει έναν γιατρό εν μέσω πανδημίας, παραμονή Πρωταπριλιάς. Αλλά όχι ανήμερα.

Ο υπουργός Καραμανλής λέει πως δε μεταδίδεται ο ιός στις συγκοινωνίες, όπου παστώνεται ο κόσμος. Και ο Υπουργός Θεοχάρης λέει πως δεν ευθύνεται ο τουρισμός για τη διασπορά. Και δεν είναι σενάριο του Φώσκολου με τον αστυνόμο Θεοχάρη.

Ο Κικίλιας, που έκανε συνέντευξη τύπου για τα εμβόλια με διαφάνειες απ’ το διαδίκτυο, βάζει τα κλάματα στην κάμερα. Και δεν είναι από τα νεύρα του για το σενάριο, τον ρόλο που παίζει και το ταλέντο που δεν έχει -στο σανίδι ή στο μπάσκετ.

Η Μενδώνη λέει πως ξεγελάστηκε από το υποκριτικό ταλέντο του Λιγνάδη και η Πελώνη την αδειάζει που τον κατηγόρησε ως επικίνδυνο. Και δεν αντιδρά κανείς με το δικό τους υποκριτικό ταλέντο, που είναι επικίνδυνο για τη νοημοσύνη μας.

Δεκάδες διασωληνωμένοι περιμένουν στην ουρά να βρεθεί μια ΜΕΘ και ο υπουργός Επικρατείας λέει πως δεν είναι μεγάλο το διάστημα της παραμονής τους. Κάποιοι από αυτούς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ και η Παπαευαγγέλου της Επιτροπής λέει πως είναι μόλις ένας στους πέντε. Και δεν είναι μπλακ χιούμορ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πανηγυρίζει κραυγάζοντας γιατί έχουμε λιγότερους νεκρούς από το Βέλγιο (12 φορές)! Και δεν είναι αρλεκίνος ούτε γελωτοποιός της αυλής -αλλά υπουργός. Δηλαδή γελωτοποιός της τάξης που κυβερνά.

Το υπουργείο Παιδείας δίνει στα παιδιά παγουρίνο και γιγάντιες μάσκες για την πανδημία. Και δεν είναι Απόκριες για να τις χαρούν στο Καρναβάλι.

Η Επιτροπή των ειδικών συσκέφτεται, αποφασίζει μέτρα, τα παίρνει πίσω, λέει τα πάντα και τα αντίθετά τους. Και δεν είναι σκίτσο στην Καθημερινή.

Η κυβέρνηση απαγορεύει τις διαδημοτικές μετακινήσεις, ο κόσμος γεμίζει τις πλατείες, και οι χούλιγκαν της ΔΕΛΤΑ ξεσπάν στον κόσμο που πάει σε αυτές και κόβουν πρόστιμα. Και δεν είναι φάρσα της Candid Camera, να λυθεί η παρεξήγηση.

Η κυβέρνηση φέρνει την αστυνομία στα Πανεπιστήμια και ειδικό σώμα για τις συγκοινωνίες. Και ο Χρυσοχοΐδης λέει πως αν είχαμε αστυνομοκρατία, θα διαδήλωνε στους δρόμους με τον Παφίλη. Και δεν είναι σκετς του Ζαραλίκου ή της Ελληνοφρένειας.

Το ΒΗΜΑgazino βγάζει το πιο φαιδρό εξώφυλλο της διακοσαετίας, για να μας πει “δοξάστε τους”. Και δεν είναι τρολιά -όπως σκέφτηκαν όλοι σχεδόν μόλις το είδαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. (και “όχι” η κυβέρνηση) αποφασίζει απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3. Η Γιάννα φορά τη στολή της και τη σκούφια την καλή της. Και όχι, δεν είναι σκηνές από τα επίκαιρα της επταετίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπερψηφίζει την… επένδυση στο Ελληνικό, τα μισά νομοσχέδια που έρχονται και ζητά μορατόριουμ και υπουργούς κοινής αποδοχής. Και δεν είναι από κάποιο ανέκδοτο, αλλά συνέχεια του έργου-παρωδία “αριστερή κυβέρνηση”.

Και η λίστα τελειωμό δεν έχει.

Τι αστείο να κάνεις λοιπόν όταν σου κάνει πλάκα η πραγματικότητα; Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς ωχριούν μπροστά τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: