Το δούλεμα πάει σύννεφο – Ν. Χαρδαλιάς: “Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας…”

“Προσβλέπουμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα σεβαστούν τη συλλογική προσπάθεια και τον αγώνα γιατρών νοσηλευτών” λέει ο Χαρδαλιάς. Όχι ως αυτοκριτική για την κυβέρνηση, αλλά για όσους θα κατέβουν την Πρωτομαγιά στο δρόμο. Το δούλεμα πάει σύννεφο…

Προχτές ο Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο.Έπειτα ο Χαρδαλιάς το συγκεκριμενοποίησε και του έδωσε την κωδική ονομασία ΧΑΜ: Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε). Χαμ-ός…

Εντάξει, μπορεί να σας φαίνεται κάπως φαιδρό, έτσι όμως θα το θυμάστε για πάντα, συνεπώς πετυχαίνει απολύτως τον επικοινωνιακό στόχο του.

Ο Χαρδαλιάς έχει αποδείξει όμως ότι μπορεί να λέει διάφορα φαιδρά πράγματα με τον πιο σοβαρό τρόπο, όπως για παράδειγμα στη χτεσινή ενημέρωση προς τα ΜΜΕ.

“Οι συγκεντρώσεις ανθρώπων όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας. Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς και θα συμβάλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ότι θα σεβαστούν τη συλλογική προσπάθεια και τον αγώνα γιατρών νοσηλευτών και όλων εκείνων που κάνουμε τα πάντα για την αποφυγή της διασποράς του ιού και τη θεραπεία των συνανθρώπων μας που νοσούν”.

Εδώ και το βίντεο με το συγκεκριμένο απόσπασμα, ως κριτήριο.

Σε περίπτωση που δεν έγινε αντιληπτό, να δώσουμε μερικές διευκρινίσεις.

Οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, με όλες τις αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, είναι επικίνδυνες για τους συνανθρώπους μας. Ο συνωστισμός στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ δεν είναι επικίνδυνος για τους συνανθρώπους μας. Επίσης, αν οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς μεταφερθούν για τις 9 Μάη, δε θα είναι επικίνδυνες για τους συνανθρώπους μας. Απλό και κατανοητό…

Κι ένα δεύτερο σημείο.

Όταν ο Χαρδαλιάς λέει πως “προσβλέπουμε ότι (…) όλες οι πολιτικές δυνάμεις (…) θα σεβαστούν τη συλλογική προσπάθεια και τον αγώνα γιατρών νοσηλευτών”, μπορεί να φαίνεται σαν αυτοκριτική για την κυβέρνηση που δε θωρακίζει το ΕΣΥ, δεν έχει δεχτεί καν να συναντήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς -πόσο μάλλον να υλοποιήσει αυτά που ζητάνε- αλλά δεν είναι. Το λέει για εμάς και για όσους θα κατέβουν την Πρωτομαγιά στο δρόμο.

Το δούλεμα πάει σύννεφο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: