Τιμωρία και φυλάκιση στο ναύτη που διαφώνησε με τη συμμετοχή της φρεγάτας του σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση

Ο ναύτης Στ. Παπαδάκης, που είχε δηλώσει τη διαφωνία του με τη συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνο”, όπου υπηρετούσε τη θητεία του, σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις, κλήθηκε σε απολογία και του επιβλήθηκε φυλάκιση, γιατί έκανε γνωστή την αντίθεσή του.

Όπως προκύπτει από σημερινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ, ο ναύτης Στ. Παπαδάκης, που είχε δηλώσει τη διαφωνία του με τη συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνο”, όπου υπηρετούσε τη θητεία του, σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις, κλήθηκε σε απολογία και του επιβλήθηκε φυλάκιση, γιατί έκανε γνωστή την αντίθεσή του.

Την ίδια στιγμή, η γενικευμένη κατακραυγή και η μαζική συμπαράσταση από συλλογικούς φορείς, φαντάρους και απόστρατους, στο φαντάρο που απαίτησε να σβηστεί το ναζιστικό σύνθημα από το στρατόπεδό του στο Μανταμάδο της Λέσβου, ακύρωσε στην πράξη την τιμωρητική απόσπασή του σε άλλη μονάδα.

Αυτά τα περιστατικά δείχνουν καθαρά ότι οι διακηρύξεις του ΥΠΕΘΑ πως οι φαντάροι έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”, όπως σημειώνεται στο σχόλιο της ΚΝΕ. Και ότι η μόνη λύση είναι η συστράτευση των φαντάρων μαζί με το λαό, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Ακολουθεί το κείμενο του σημερινού σχολίου.

«Ύστερα από τη λαϊκή κατακραυγή και το εκτεταμένο κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε, με ψηφίσματα διαμαρτυρίας από μαζικούς φορείς, συλλόγους αποστράτων, δηλώσεις συμπαράστασης στρατευμένων από μονάδες σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόσπαση που διέταξε για τον φαντάρο από το 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής (Μανταμάδος, Λέσβος), ο οποίος βγήκε στην αναφορά και απαίτησε να σβηστεί από τον τοίχο του στρατοπέδου το αντιδραστικό “ρητό” του χιτλερικού στρατάρχη.

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Ρήγας, με χτεσινή του συνέντευξη, έσκιζε τα ρούχα του λέγοντας ότι οι οπλίτες θητείας “έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από το Σύνταγμα”. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική γιατί σήμερα ο ναύτης Σταύρος Παπαδάκης κλήθηκε σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή την αντίθεσή του στη συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνον”, στην οποία και υπηρετούσε τη θητεία του, σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Πώς λοιπόν οι οπλίτες “έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών”;

Όπως φαίνεται, οι δηλώσεις του υπουργού είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”. Η λύση είναι οι φαντάροι μαζί με το λαό να διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: