Τιμή στην 9η Μάη! – Παρούσα στο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη η κόρη του Μ. Καντάρια που κάρφωσε την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Τσάλια Καντάρια, κόρη του Μελίτον Καντάρια, του Σοβιετικού στρατιώτη που εικονίζεται στην ιστορική φωτογραφία να καρφώνει τη σοβιετική σημαία στο Ράιχσταγκ. Η Τ. Καντάρια επισκέφθηκε το μνημείο, στο πλαίσιο της σημερινής μέρας, μαζί με άλλους Ρώσους που βρίσκονται στη χώρα μας αυτές τις ημέρες.

Με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη τίμησαν την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και το Παράρτημα Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία, ενώ ακολούθησε η κατάθεση των στεφανιών στο μνημείο, στο μικρό πάρκο της συμβολής των οδών Συγγρού και Φιλαρέτου στην Καλλιθέα.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Τσάλια Καντάριακόρη του Μελίτον Καντάρια, του Σοβιετικού στρατιώτη που εικονίζεται στην ιστορική φωτογραφία να καρφώνει τη σοβιετική σημαία στο Ράιχσταγκ. Η Τ. Καντάρια επισκέφθηκε το μνημείο, στο πλαίσιο της σημερινής μέρας, μαζί με άλλους Ρώσους που βρίσκονται στη χώρα μας αυτές τις ημέρες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Πηγή: 902.gr

https://twitter.com/acrobat1917/status/1391466443376562178?fbclid=IwAR1_3dgpyJPRKkq32ssztS6nCpf44Ri_iOWhpRChTrhl4Hg6wFHgKOdoC2w

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: