Τι σημαίνει να είσαι Δαπίτης…

Ο Παφίλης αδίκησε τους ΔΑΠίτες. Οι τσοντο-αφίσες τους είναι ίσως το λιγότερο από τις αγαθοεργίες τους στα Αμφιθέατρα: τραμπουκισμοί, μπράβοι, αντιγραφές, εκβιασμοί… Έχει αξίες και αυτό βγαίνει προς τα έξω…

Αν αποκαλέσεις “φασίστα” έναν φασίστα, προσβάλλεται. Και αν πεις στον ΔΑΠίτη ότι είναι ΔΑΠίτης, δηλαδή συνώνυμο με ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, θα πει πως τον συκοφαντείς. Και αν του φέρεις αποδείξεις, ντοκουμέντα και υλικό, όπως τις αφίσες της παράταξής του με τα τσοντο-υπονοούμενα, θα αρχίσει τις άναρθρες κραυγές. Και Α… Και Ου…

Τις προάλλες ο Παφίλης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τις τσοντο-αφίσες της ΔΑΠ, λέγοντας στους κυβερνώντες “να τι φοιτητές και τι ανθρώπους θέλετε να φτιάξετε”.

Οι ΔΑΠίτες θίχτηκαν, αντέδρασαν και απάντησαν, γιατί “κανένας Παφίλης δεν μπορεί να προσβάλει το έργο τόσων ετών και τόσων νέων. Κ. Παφίλη, αυτές είναι οι Αρχές μας”.

Γιατί κανένας Παφίλης δεν μπορεί να προσβάλει το έργο τόσων ετών και τόσων νέων. Κύριε Παφίλη. Αυτές είναι οι Αρχές μας.

Δημοσιεύτηκε από ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

-Ποιες είναι δηλαδή οι Αρχές τους;
-Να αυτές… -Δηλαδή ποιες; -Ε αυτές…

Και τελικά δεν είχαν τίποτα να πουν και να μας δείξουν. Οπότε έκαναν ένα κολάζ με αφίσες και κούφιες λέξεις, όπως “ανοιχτές σχολές”. Οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και έναν χρόνο και δεν προβλέπεται να ανοίξουν άμεσα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Όταν θα ανοίξουν όμως θα έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση, σα να λέμε πόρτα στην είσοδο -οι Δαπίτες είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τους πορτιέρηδες, κάποιες φορές τους φέρνουν και στις… πολιτικές τους δραστηριότητες.

Τελικά η ΔΑΠ Πολυτεχνείου δε μας διαφώτισε για τις αρχές της, εκτός και αν τις έγραψε με κεφαλαίο (“Αρχές”), εννοώντας την εξουσία, την Ελληνική Αστυνομία κτλ.

Επειδή όμως, το χρήμα και οι Αρχές δεν κρύβονται, σκεφτήκαμε να θυμηθούμε μερικές με τη βοήθεια του Ιδιώνυμου, που τις συγκέντρωσε σε ένα τουιτερικό νήμα και μας τις παρουσιάζει ενδεικτικά.

-Ξεκινάμε δυναμικά με το ξύλο της ΔΑΠ με την ΠΑΣΠ στο Τμημα Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, το 2011, στην οδό Θεμιστοκλέους -στο κέντρο της Αθήνας.

Και σε βίντεο, για να το “απολαύσετε” ολοκληρωμένα.

Αν και οι καλύτερες στιγμές της ενιαίας και κραταιής ΔΑΠΑΣΠ δεν είναι στο Youtube. Είναι όμως στην Καθημερινή

Στα Μαντάτα

Και σε μια σειρά ΜΜΕ, που καμαρώνουν τέτοια καμάρια…

-Πολλές φορές όμως πλακώνονται και μεταξύ τους. Μα Δεξιός να πλακώνει Δεξιό; Συμβαίνουν, ξέρετε, αυτά, όταν έχεις τόσες αρχές και τις υπερασπίζεσαι με πάθος.

 

-Είναι τόσο αταλάντετοι σε αυτές τις αρχές, που καμιά φορά μπορεί να κάνουν ακόμα και (συμβολικές) καταλήψεις, ενώ βράζουν ενάντια στη βία και τους καταληψίες. Ευτυχώς τώρα θα καθαρίζει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία για όλα αυτά…

-Κι όταν δεν υπήρχε η αστυνομία, καθάριζαν οι μπράβοι, δείχνοντας το παρακράτος της ΔΑΠ στο μεγαλείο του. Έτσι και αλλιώς, όπως είπε και ο Παφίλης, οι περισσότεροι ειδικοί φρουροί ήταν μπράβοι της νύχτας πριν προσληφθούν στην ΕΛ.ΑΣ. Γιατί, αν δε φέρεις μπράβους στις φοιτητικές εκλογές, πώς θα είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα;

Κι έτσι επιστρέφουμε σε “όμορφες εποχές” βίας και νοθείας, όπου κοιμόμασταν με την κάλπη ανοιχτή και την βρίσκαμε γεμάτη, προτού καν ψηφίσει κανείς.

Ιδίως στα ΤΕΙ, όπου η ΔΑΠ νιώθει πως έχει το ελεύθερο να δρα σαν παρακράτος εν κράτει.

-Το Πανεπιστήμιο όμως δεν είναι μικρόκοσμος σε γυάλα, για αυτό και οι ΔΑΠίτες φρόντιζαν να δείχνουν τις αξίες τους και εκτός αμφιθεάτρων -περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Για τον γιο του Βούτση έχετε ακούσει λογικά πολλές φορές να γίνεται λόγος από στελέχη της ΝΔ.
Για τον γιο του Βρούτση (της ΝΔ) όμως;

-Ας επιστρέψουμε όμως στο “άνδρο ανομίας”, όπου οι εξετάσεις του εξαμήνου δείχνουν τις αξίες της ΔΑΠ και δεν αφήνουν την παράταξη των αρίστων να αγιάσει…

Στα παραπάνω, παραθέτουμε ως bonus και την προσπάθεια-αίτημα της ΔΑΠ να μην αποκλειστούν από τις εξετάσεις οι φοιτητές (διάβαζε μέλη της) που αντέγραψαν. Έλα μωρέ, παιδιά είναι…

Οι ΔΑΠίτες γνωρίζουν καλύτερα από σένα ποιος πρέπει να προοδεύσει-αριστεύσει και ποιος όχι…

Και όταν λέμε “αριστεύσει”, εννοούμε ολόκληρη ακαδημαϊκή καριέρα…

Πού να μην είχε τελειώσει δηλαδή και το πάρτι ανομίας τι άλλο θα βλέπαμε…

Και αυτά είναι μόνο ένα δείγμα, από μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο.

Συμπέρασμα; Ο Παφίλης αδίκησε κατάφωρα τους Δαπίτες. Οι αφίσες τους είναι ίσως το λιγότερο από τον θαυμαστό βίο-βία και πολιτεία της παράταξης των αρίστων.

Αντί επιλόγου ένα από τα βίντεο που πόσταρε σχολιαστής ως απάντηση στην ανάρτηση της ΔΑΠ με τις… “αξίες” της, από το οποίο πήραμε και τον τίτλο για τη δική μας ανάρτηση…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: