Θ. Καμπαγιάννης – Η εισαγγελέας υπερκέρασε ακόμα και τους συνηγόρους υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής

Ίσως έκανα λάθος όταν δήλωσα ότι ήταν εισαγγελέας υπεράσπισης γιατί τελικά υπερκέρασε ακόμα και τους συνηγόρους υπεράσπισης. Έδωσε αναστολή στον Λαγό που ούτε καν το είχε ζητήσει. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας, όταν εισαγγελική λειτουργός λέει ψέματα εν όψει ενός δικαστηρίου ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους.

Ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, σχολίασε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 την εισαγγελική πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου να δοθεί αναστολή στους καταδικασμένους χρυσαυγίτες. Μεταξύ άλλων είπε τα εξής.

Ήταν αναμενόμενη η πρόταση της εισαγγελέα. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, οι οικογένειες των θυμάτων και οι συνήγοροί τους ήμασταν μόνοι μας χωρίς καμία ενίσχυση από την εισαγγελέα. Φαινόταν εξ αρχής ότι δεν επιθυμεί να διερευνήσει σε βάθος τα εγκλήματα. Δε μας προξένησε καμία εντύπωση ότι ακούσαμε να προτείνει αναστολές για όλους. Εγώ ίσως να έκανα λάθος όταν δήλωσα ότι ήταν εισαγγελέας υπεράσπισης γιατί στην πραγματικότητα υπερκέρασε ακόμα και τους συνηγόρους υπεράσπισης. Έδωσε αναστολή στον Λαγό που ούτε καν το είχε ζητήσει. Ήμουν λίγο μετριοπαθής στη δήλωσή μου.

Σημείωσε πως είναι δυνατόν να εισηγείται ο εισαγγελέας αναστολή για κάποιον κατάδικο, αλλά δεν είναι καθόλου σύνηθες.

Καταρχάς δεν είναι σύνηθες να δίνεται αναστολή σε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης που τελεί ανθρωποκτονίες ή απόπειρες ανθρωποκτονιών. Έχουμε συνηθίσει σε αναστολές που έχουν να κάνουν με εγκλήματα λευκού κολάρου, πχ απιστίες, όχι όμως σε τέτοιες περιπτώσεις, πόσω μάλλον αν δεν το ζητούν κιόλας…

Τέλος, σχολίασε σχετικά με το ποινικό μητρώο του Μιχαλολιάκου, που κάθε άλλο παρά λευκό είναι.

Το ποινικό μητρώο δεν περιλαμβάνεται στα σχετικά κριτήρια. Παρόλα αυτά το δικαστήριο κάνει μια συνολική κρίση, πχ για την τήρηση των περιοριστικών όρων. Είναι γνωστό ότι ο Λαγός τους παραβίασε. Και ο εισαγγελέας που τον είχε βάλει φυλακή για αυτόν τον λόγο, είναι στην έδρα, ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Κωσταρέλος. Και άκουγε την εισαγγελέα να λέει ψευδώς ότι δεν παραβιάστηκαν ποτέ οι όροι…

Επίσης είναι γνωστό ότι ο Μιχαλολιάκος είχε καταδικαστεί το 1979 για κατοχή εκρηκτικών υλών, τότε που ακροδεξιές οργανώσεις έκαναν βομβιστικές επιθέσεις ακόμα και σε κινηματογράφους επειδή έπαιζαν σοβιετικές ταινίες. Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να ληφθούν υπόψη από το δικαστήριο σχετικά με τη χορήγηση της αναστολής.

Οι απειλές της υπεράσπισης μέσα στο δικαστήριο για "συκοφαντική δυσφήμηση" της εισαγγελέως από την πολιτική αγωγή και για παραπομπή μας στο Πειθαρχικό του ΔΣΑ προκαλούν γέλιο. Δεν πρόκειται να αυτολογοκριθούμε. Ό,τι πρέπει να ειπωθεί, θα ειπωθεί. Όσο για φόβο, αυτόν τον έθαψε ο Παύλος τη νύχτα της 17 με 18 Σεπτέμβρη 2013. Ούτε βήμα πίσω από αυτό το χαράκωμα.Πριν λίγο, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Gepostet von Thanasis Kampagiannis am Montag, 19. Oktober 2020

Θυμίζουμε πως λίγο νωρίτερα, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο Θ. Καμπαγιάννης είχε πει χαρακτηριστικά:

Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας, όταν εισαγγελική λειτουργός λέει ψέματα εν όψει ενός δικαστηρίου ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία αυτής της χώρας, όταν εισαγγελική λειτουργός, όταν λέει ότι το αδίκημα της προμήθειας εκρηκτικών υλών, με το οποίο έχει καταδικαστεί ο Μιχαλολιάκος, είναι χαμηλής ποινικής απαξίας. Σε κάθε περίπτωση, αν η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, όπως λέει η κ. εισαγγελέας, ας πάρει ένα τηλέφωνο τον Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει…

«Υπάρχει κάτι σάπιο μέσα στην Εισαγγελία αυτής της χώρας όταν η εισαγγελική λειτουργός λέει ψέματα ενώπιον ενός δικαστηρίου»

«Υπάρχει κάτι σάπιο μέσα στην Εισαγγελία αυτής της χώρας όταν η εισαγγελική λειτουργός λέει ψέματα ενώπιον ενός δικαστηρίου»Ζωντανή ενημέρωση από το TPP: https://thepressproject.gr/jail-golden-dawn3/Δηλώσεις του Θ.Καμπαγιάννη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έξω από το Εφετείο Αθηνών σχετικά με την εισαγγελική πρόταση επί της αναστολής των ποινών των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών:«Η εισαγγελέας δικαίωσε τον τίτλο που κέρδισε επάξια στη διάρκεια της διαδικασίας: Εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ''Χρυσή Αυγή''. Υπάρχει κάτι σάπιο μέσα στην Εισαγγελία αυτής της χώρας όταν η εισαγγελική λειτουργός λέει ψέματα ενώπιον ενός δικαστηρίου ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, κάτι το οποίο είναι ευρύτατα γνωστό. Υπάρχει κάτι σάπιο στην Εισαγγελία αυτής της χώρας όταν η εισαγγελική λειτουργός λέει ότι το αδίκημα της προμήθειας εκρηκτικών υλών, για το οποίο έχει καταδικαστεί ο Μιχαλολιάκος, είναι χαμηλής ποινικής απαξίας. Σε κάθε περίπτωση αν, όπως είπε η Κυρία Εισαγγελέας, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο προκειμένου να τον ενημερώσει.»

Gepostet von The Press Project am Montag, 19. Oktober 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: