Θ. Καλαμούκης: Ο Σουκατζίδης, ο Μπελογιάννης και ο Πλουμπίδης ήταν… “γνωστά golden boys” της εποχής!

80 χρόνια πριν, ξεκινούσε η “καριέρα” των κομμουνιστών στο βουνό. Έτσι έκαναν “καριέρα” οι κομμουνιστές και οι σύντροφοί τους. Αγώνας και θυσία λέγεται αυτό. Λογικό να μην το καταλαβαίνει ένας Μητσοτάκης!

Στη χτεσινή Ελληνοφρένεια, ο Μητσοτάκης είχε την τιμητική του. Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στην εξυπνάδα του Μητσοτάκη για “τους κομμουνιστές που κάνουν καριέρα”. Ακούστε το σχετικό απόσπασμα και το απολαυστικό “διάγγελμα” του Θύμιου Καλαμούκη.

Ο πολιτικός αγώνας εκλαμβάνεται και κατανοείται μόνο ως καριέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη. Ακριβώς 80 χρόνια πριν, ξεκινούσε η “καριέρα” των κομμουνιστών στο βουνό, με ένα από τα μεγαλύτερα αντάρτικα της Ευρώπης και έναν λαό που ακούμπησε σε αυτό το υπεροχο, μοναδικο κινημα. Χιλιάδες καριερίστες άφησαν τότε τα σπίτια τους και πήραν το όπλο κατά του κατακτητή. Οι ίδιοι καριερίστες έκαναν τη μισή Ελλάδα να αναπνέει με θεσμούς που δεν είχε δει αυτός ο τόπος, ούτε έχει δει μέχρι σήμερα. Έτσι έκαναν “καριέρα” οι κομμουνιστές και οι σύντροφοί τους.

Σε αυτήν την “καριέρα”, πολλοί κομμουνιστές σκοτώθηκαν ή σακατεύτηκαν στο βουνό. Μετά από τη δήθεν απελευθέρωση, όλοι αυτοί οι “καριερίστες” κυνηγήθηκαν από τους προγόνους των Μητσοτάκηδων, αποκλείστηκαν με πιστοποητικά κοινωνικών φρονημάτων, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν. 200 από αυτούς τους καριερίστες εκτελέστηκαν στην Καισαριανή, τόπο εκτέλεσης χιλιάδων άλλων αγωνιστών. Ο Ναπολέων Σουκατζίδης, ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Νίκος Πλουμπίδης ήταν γνωστά golden boys της εποχής.

Αν όλοι αυτοί ήθελαν να κάνουν καριέρα, θα ξερογλείφονταν στους διαδρόμους πουλμένων κυβερνήσεων, θα συγκάλυπταν και θα ξέπλεναν δωσίλογους, ταγματασφαλίστες και λαδέμπορους. Θα ξεζούμιζαν τον λαό, ξεπουλώντας την περιουσία του στις Siemens και τους Χριστοφοράκους κάθε εποχής. Ο απόγονος μιας οικογένειας που επί 80 χρόνια τώρα κάνει καριέρα με το όνομά της και όχι με την αξία της, που ζει από το δημόσιο ταμείο, κουνάει το δάχτυλο (lol). Ο απόγονος αυτού που μες στην Κατοχή, έτρωγε τρία πιάτα φασολάδα, ενώ άλλοι πέθαιναν, κουνάει επίσης το δάχτυλο (ξανά lol).

Δε λέγεται καριέρα αυτό που έκαναν και κάνουν και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι, αγώνας και θυσία λέγεται! Άγνωστες λέξεις και έννοιες στο λεξιλόγιο ενός Μητσοτάκη, λογικό το καταλαβαίνει ο καθένας. 80 χρόνια πίσω και όσο πάει μπροστά, αγώνας, θυσία και πείσμα. Έτσι λέγεται!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: