ΤΕ Αχαΐας ΚΚΕ: Η κατάρρευση της γέφυρας είναι ένα νέο έγκλημα στο βωμό του κέρδους

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον πατραϊκό λαό και τη νεολαία της πόλης μας στην αυριανή παμπατραϊκή απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ «καταγγέλλει  το σημερινό έγκλημα με την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας», σημειώνοντας:

«Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, και όλων των προηγούμενων που λειτούργησαν και λειτουργούν μόνο προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και ομίλων.

Έχουν βαριές ευθύνες κράτος, κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία, για ένα ακόμα έγκλημα σε χώρο δουλειάς που συνέβη υπό συνθήκες που συστηματικά είχαν αναδείξει και καταγγείλει το εργατικό λαϊκό κίνημα, τα συνδικάτα και το ΚΚΕ. Η πραγματικότητα είναι ότι εκτελούνταν εργασίες Κυριακή μεσημέρι με καύσωνα και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, ενώ ταυτόχρονα κάτω από τη γέφυρα περισυνέλλεγαν σίδερα συμπολίτες μας Ρομά.

Και στην περίπτωση του τραγικού δυστυχήματος – εγκλήματος με την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, όλα τα αστικά κόμματα, η πλειοψηφία των παρατάξεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δε λογαριάζει τις ζωές μας παρά μόνο τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο Πατραϊκός λαός για ακόμα μια φορά έχει μπροστά του την επιλογή να παλέψει και να διεκδικήσει για τη ζωή του.

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο χώρο του εγκλήματος, οργανώνει μαζί με τα συνδικάτα και άλλους φορείς της πόλης την αλληλεγγύη και παρέχει όποια βοήθεια μπορεί για τον απεγκλωβισμό των συνανθρώπων μας.

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των νεκρών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες του σημερινού δυστυχήματος – εγκλήματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον πατραϊκό λαό και τη νεολαία της πόλης μας στην αυριανή παμπατραϊκή απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας».

 

Φωτογραφία: Fotis Athanasopoulos / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: