Σύλλογος “Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό”: Τιμούμε την ιστορική προσφορά του Λένιν συμμετέχοντας στους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας

“Σε συνθήκες που ο κόσμος της εργασίας βιώνει μια νέα σαρωτική επίθεση, το έργο του Λένιν και των Μπολσεβίκων μας θυμίζει ποιες κορυφές μπορεί να πατήσει ο άνθρωπος, όταν απελευθερωθεί απ’ τα δεσμά του κεφαλαίου.”

«Τα μέλη του Συλλόγου “Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό”, που είχαμε το προνόμιο να ζήσουμε στις χώρες, όπου εφαρμόστηκε στην πράξη το σχέδιο οικοδόμησης της νέας, ανώτερης κοινωνίας, σήμερα, στην εκατοστή επέτειο θανάτου του θεμελιωτή του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, Βλαντίμιρ Ίλιτς Ουλιάνοφ Λένιν, τιμούμε την ιστορική προσφορά του μεγάλου θεωρητικού και επαναστάτη, συμμετέχοντας, ο καθένας και η καθεμιά απ’ το δικό του μετερίζι και στο μέτρο των δυνάμεών μας, στους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας» τονίζει σε ανακοίνωση του για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν το ΔΣ του Συλλόγου. Οπως σημειώνει:

«Ο Λένιν δεν υπήρξε απλά ο θεωρητικός του μαρξισμού. Συμμετείχε ο ίδιος στον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, έσπασε τον πάγο, χάραξε το δρόμο. Η αδιάλλακτη στάση του απέναντι σε κάθε αναθεωρητική και ρεφορμιστική διαστρέβλωση της επαναστατικής θεωρίας υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για τη κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη.

Σήμερα, η επικαιρότητα των λενινιστικών διδαγμάτων αναδεικνύεται και αποδεικνύεται σε κάθε έκφραση της σήψης του καπιταλισμού. Οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών αφήνουν στα πεδία των ανταγωνισμών τους αμέτρητα αθώα θύματα. Η ζωή για τα εργατικά λαϊκά στρώματα στις καπιταλιστικές χώρες γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια, η επικοινωνία, η ψυχαγωγία, η πολιτική προστασία, όπως και κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής συνεχίζουν να μετατρέπονται σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα.

Σε συνθήκες που ο κόσμος της εργασίας βιώνει μια νέα σαρωτική επίθεση, το έργο του Λένιν και των Μπολσεβίκων μας θυμίζει ποιες κορυφές μπορεί να πατήσει ο άνθρωπος, όταν απελευθερωθεί απ’ τα δεσμά του κεφαλαίου.

Το έργο του δεσπόζει επίκαιρο όσο ποτέ. Τα συμπεράσματα, θετικά και αρνητικά, από την εβδομηντάχρονη πορεία σοσιαλιστικής οικοδόμησης, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για μας και τις νέες γενιές, φωτίζουν το δρόμο της οριστικής λύσης στα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Η συλλογική μας γνώση επιτρέπει την απαλλαγή μας από δεισιδαιμονίες και κάθε λογής ιδεολογήματα του μεταμοντέρνου ανορθολογισμού, μας δίνει τη δυνατότητα θέσουμε την τεχνολογία και τα επιτεύγματα της επιστήμης στην υπηρεσία της οικοδόμησης μιας κοινωνίας που μπορεί να σχεδιάζει κεντρικά με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και του λαού, με την εξουσία και την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής στον άνθρωπο της εργασίας. Μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Λένιν, που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα και για τις οποίες θα ενημερωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Σύλλογός μας, θα συνεχίσει τη δράση του ακόμα πιο δυναμικά για την προβολή της προσφοράς και των επιτευγμάτων της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στον 20ό αιώνα, για την ανάδειξη και υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας από την επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: